Δεν είναι στο Instagram, ούτε στο Twitter. Δεν βγάζει φωτογραφίες με θαυμαστές, αλλά ρωτάει αν μπορεί να τους σφίξει τo χέρι, ή να κουβεντιάσει ή να υπογράψει κάτι. Δεν θέλει να γίνει διάσημος, και στην πραγματικότητα απορρίπτει ενεργά την ιδέα ότι θα έπρεπε να είναι.

Ο Μέρφι, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιρλανδία, επέστρεψε εκεί πριν από μερικά χρόνια, μετά από περίπου 15 χρόνια στο Λονδίνο. Πριν από αρκετά χρόνια, είχε μια υπέροχη συνάντηση με τον Κρίστοφερ Νόλαν, που τότε είχε αναλάβει  το franchise Βatman και προετοιμαζόταν για το Batman Begins του 2005. Ο Νόλαν είχε εντοπίσει τον Μέρφι στην έκπληξη του Ντάνι Μπόιλ “28 Μέρες Μετά”, ένα θρίλερ ζόμπι του 2002 που πυροδότησε την καριέρα του νεαρού τότε Ιρλανδού. Η ταινία βοήθησε να αλλάξει η τροχιά της καριέρας του Μέρφι. Οι σκηνοθέτες και οι υπεύθυνοι κάστινγκ του Χόλιγουντ άρχισαν να του στέλνουν ανατριχιαστικούς-κακούς ρόλους για να διαβάσει. Δεν ήταν πλέον ένα άλλο ωραίο πρόσωπο με αγγλική προφορά.

Πώς πήρε την απόφασή να αναλάβει το ρόλο στη σειρά φαινόμενο Peaky Blinders, το 2013; Στην αρχή, οι παραγωγοί της σειράς δυσκολεύτηκα να τον φανταστούν στον ρόλο. Ο Στίβεν Νάιτ, ο δημιουργός της σειράς, ενθουσιάστηκε όταν έμαθε ότι ο Μέρφι ενδιαφερόταν. Ό,τι ενδοιασμούς κι αν είχε σβήστηκαν όταν ο Μέρφι έστειλε μήνυμα με μια υπενθύμιση ότι η μεταμόρφωση ήταν η ειδικότητά του.

Ο ρόλος απαιτεί από τον Μέρφι να δείχνει και σέξι και απειλητικός και, το πιο σημαντικό, να τα κάνει όλα αυτά, καθιστώντας σαφές στο κοινό ότι σχεδιάζει πέντε και έξι κινήσεις σκακιού μπροστά. Με τέτοια ψηλά ζυγωματικά θα έδειχνε σέξι κι αν έπαιζε τον καραφλό λογιστή σου. Σήμερα που έχει γενέθλια αποφασίσαμε να θυμηθούμε μερικούς από τους πιο γνωστούς ρόλους του. Για έναν ηθοποιό που έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Ντάνι Μπόιλ, ο Κεν Λόουτς, ο Ρον Χάουαρντ και ο Κρίστοφερ Νόλαν, δεν είναι δύσκολο να βρούμε τους καλύτερους χαρακτήρες του.

Ακαταμάχητος στο Breakfast on Pluto, ταινιάρα να την (ξανα)δείτε. 

Τον θυμάται κανείς στην ταινία “Το Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι”;

Στη “Νυχτερινή Πτήση” δεν θέλεις να κάθεσαι δίπλα του. Αλλά γεννημένος για να παίζει σε θρίλερ αυτό το αγόρι.

Κανένα Batman Begins δεν θα ήταν τόσο καλό χωρίς τον πιο σέξι villain του Χόλιγουντ.

Συγκλονιστικός στη Δουνκέρκη, μακάρι πάντα συνεργασίες με Νόλαν.

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πώς βρέθηκαν εκεί, εγώ και ο Λίο. Ο Κίλιαν τα είχε πει με τον Νόλαν που του εξήγησε το Inception. 

Δέκα χρόνια έχει δώσει από τη ζωή του στο BBC και στον Τόμας Σέλμπι, οι Peaky Blinders ευθύνονται για τα κουρέματα και τα κοστούμια μιας ολόκληρης γενιάς ανδρών.

Χρόνια Πολλά Κίλιαν Μέρφι, έχεις τα πιο σέξι ζυγωματικά εκεί έξω και είσαι η χαρά κάθε σκηνοθέτη.