Με κλαρίνα και χορό, παραδοσιακά και με κέφι, μπροστά από ένα εκκλησάκι για να το κρατήσουν «αληθινό», μέλη του Πατριωτικού Συνδέσμου γιόρτασαν με έναν μήνα καθυστέρηση την επέτειο της επιβολής της χούντας των συνταγματαρχών. Στη Λάρισα όλα αυτά και συγκεκριμένα στο όρος Μαυροβούνι. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά και όπως φαίνεται, ούτε η τελευταία που οι νισταλγοί θα πιαστούν χέρι-χέρι.

Μάλιστα, είχαμε και την ανάρτηση του Πατριωτικού Συνδέσμου που πριν την διαβάσετε, σιγουρευτείτε ότι δίπλα σας υπάρχει μια λεκάνη. 

«Φέτος όπως και πέρσυ (με καθυστέρηση ενός μηνός εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων), πραγματοποιήθηκε στο όρος Μαυροβούνι του νομού Λαρίσης το καθιερωμένο υπαίθριο γλέντι προς τιμήν της εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967. Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος με επί κεφαλής τον πρόεδρό του Αστέριο Χάμο και τα μέλη του, ευχαριστεί όλους τους παρευρισκομένους και ευελπιστεί να διατηρήσει άσβεστο το πνεύμα της 21ης Απριλίου στις καρδιές και στις συνειδήσεις των εθνικά σκεπτόμενων Ελλήνων! Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, ζήτω η 21η Απριλίου! Ζήτω το Έθνος, ζήτω η Ελλάς!».

Οι νοσταλγοί, τραγουδώντας το γνωστό άσμα και κρατώντας την εικόνα του Γιώργου Παπαδόπουλου, χόρεψαν, γλέντησαν και ήπιαν κρασί την ώρα που τους θαύμαζε η ελληνική σημαία και η πουλάδα. Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2021, 44 χρόνια μετά την επιβολή, αλλά εξακολουθούν αυτοί οι άνθρωποι να βρίσκονται ανάμεσά μας και όχι μόνο θυμούνται τα περασμένα «μεγαλεία» αλλά επιμένουν στην ανάστασή τους. 

Μπορούμε και πιο κάτω τελικά.