Πριν από λίγες ημέρες, μια φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου. Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε μια εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού να αγκαλιάζει έναν Σενεγαλέζο, λίγη ώρα μετά την άφιξή του στη Θέουτα. Το κλικ είναι συγκινητικό, βαθιά ανθρώπινο και ήταν επόμενο να γίνει viral στον θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου. Μόνο που, η αγκαλιά της Λούνα Ρέγες, δεν τους συγκίνησε όλους.

Η εθελόντρια έγινε στόχος λεκτικής κακοποίησης από υποστηρικτές του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox αλλά και διάφορους πολίτες, τους γνωστούς «νοικοκυραίους» αφού αυτό το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Ο λόγος; 8.000 μετανάστες, άνθρωποι που ζητούν ένα καλύτερο αύριο, έφτασαν στον ισπανικό θύλακα στις βόρειες ακτές του Μαρόκου.

Όπως υποστήριξε η 20χρονη στο ισπανικό δίκτυο RTVE, «είδαν πως ο φίλος μου είναι μαύρος και δεν σταμάτησαν αν με προσβάλουν και να λένε φρικτά, ρατσιστικά πράγματα σε μένα». Η Λούνα, συμμετέχει εθελοντικά στη δράση του Ερυθρού Σταυρού από τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των σπουδών της.

https://twitter.com/hashtag/GraciasLuna?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

«Δεν θα επιτρέψουμε στο μίσος να νικήσει. Αυτοί που βλέπουν αυτήν την αγκαλιά ως σύμβολο μιας καλύτερης Ισπανίας υπερτερούν των άλλων», είπε η Ρίτα Μαέστρε, δημοτική σύμβουλος στο δήμο Μαδρίτης ενώ τα μηνύματα συμπαράστασης αλλά και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο της Λούνα κατέκλυσαν το διαδίκτυο. Η ίδια, περιέγραψε την αγκαλιά της σε έναν άνθρωπο που την είχε ανάγκη, ως «το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο».

«Έκλαιγε, του έτεινα το χέρι μου και με αγκάλιασε. Με κρατούσε σφιχτά Αυτή η αγκαλιά ήταν η δική του σανίδα σωτηρίας», περιγράφει η 20χρονη και εμείς αναρωτιόμαστε: Τι πιο ανθρώπινο από μία αγκαλιά; «Ευχαριστούμε Λούνα που εκπροσωπείς τις καλύτερες αξίες της κοινωνίας μας» είπε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Νάντια Καλβίνιο ενώ η Γιολάντα Ντίαζ, συνάδελφός της, σχολίασε: «κάτι παραπάνω από μια φωτογραφία. Σύμβολο ελπίδας και αλληλεγγύης».