Καταλαβαίνω ότι χαρακτήρες όπως ο Τσάντλερ και η Φοίβη είναι πολύ αστείοι. Αλλά όταν πρόκειται για δυνατές στιγμές, όλες οι καλύτερες σκηνές περιστρέφονται γύρω από τον Ρος. O Ρος Γκέλερ έκανε τους οπαδούς των Friends να γελάνε για δέκα σεζόν.Γιατί πιστεύω ότι είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς; Είναι ο χαρακτήρας με τα περισσότερα κωμικά στοιχεία και η κεντρική ιστορία της σειράς ήταν η δική του ιστορία αγάπης. Θα σας εξηγήσω. 

 O Ρος είναι παλαιοντολόγος και έχει διδακτορικό. Φυσικά τον τρολάρουν μέχρι και οι γονείς του όταν δηλώνει Doctor. Aν ρωτήσεις τον Τζόι, θα πει απλά ότι ο Ρος “μελετά δεινόσαυρους”. Αυτό έχει καθιερωθεί από την 1η σεζόν που ήταν 26 ετών. Η πρώτη σεζόν των Friends ήταν το 1994. Ο μέσος όρος ηλικίας ενός υποψήφιου διδάκτωρ φυσικής επιστήμης το 1994 ήταν 31 ετών.

Οι ικανότητές του στο φλερτ — ή η έλλειψή τους. Οι φίλοι του (και οι θαυμαστές του) δεν έχουν ιδέα πώς έχει παντρευτεί τόσες πολλές φορές.

Έκανε viral πριν καν μάθουμε τι σημαίνει viral την έννοια του unagi. Μόνο που έκανε λάθος. Αυτό στο οποίο αναφερόταν ο Ρος ήταν το “zanshin”, ένας ιαπωνικός όρος πολεμικών τεχνών που περιγράφει μια κατάσταση συνειδητοποίηση και χαλαρής εγρήγορσης.  Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο Ρος είναι απαράμιλλος/ ασύγκριτος/ ανυπέρβλητος  είναι επειδή ο χαρακτήρας του δεν είναι και τόσο συμπαθής. Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, είναι λίγο μαλάκας. Κι αυτό λειτουργεί στη σειρά σαν το καλύτερο comic relief.

Ήταν ερωτευμένος με το ίδιο κορίτσι που αγάπησε στο Λύκειο. Κι ενώ μπορεί να προχώρησε τη ζωή του και να παντρεύτηκε (περισσότερες από μία φορές), αγαπούσε τη Ρέιτσελ από τότε που ήταν έφηβοι και τελικά κατάφερε να τα φτιάξει μαζί της, να την χωρίσει, να την παντρευτεί, να την χωρίσει, να κάνουν ένα παιδί μαζί και να μας χαρίσουν άπειρες άβολες στιγμές.

Η εμμονή του με το γάμο ήταν το πιο αστείο πράγμα που συνέβη στη σειρά από τότε που παρακολουθούσαν τηλεόραση στα ισπανικά και υιοθέτησαν πάπιες.

Το μαύρισμα του Ρος ήταν ένα επικό επεισόδιο.Κι έτσι ξέραμε τι να κάνουμε αν θέλαμε να δοκιμάσουμε spray tan. Το χιούμορ του είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο του Τσάντλερ, ο οποίος έχει αυτογνωσία ότι είναι αστείος, ενώ το χιούμορ του Ρος προέρχεται από το γεγονός ότι κατά 90% δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει και αιφνιδιάζεται εντελώς.

https://www.youtube.com/watch?v=WmwAjt-dz1g

Κανείς ποτέ δεν φόρεσε το δερμάτινο παντελόνι όπως ο Ρος.

https://www.youtube.com/watch?v=ytPjH7ikQZU

Μια λέξη: The Routine. ΘΕΕ ΜΟΥ

Και για το τέλος αφήσαμε τις δυο καλύτερες στιγμές τους σε ολόκληρη τη σειρά. Το Pivot (με τον διάσημο άσπρο καναπέ και πόσες φορές στις μετακομίσεις μας το αντιγράψαμε) και το γράμμα της Ρέιτσελ.

https://www.youtube.com/watch?v=vFETE_u3cos

Στην προσπάθεια να τα ξαναβρούν ο Ρος δεν σεβάστηκε τη Ρέιτσελ αποκοιμήθηκε και δεν διάβασε το 18σέλιδό της γράμμα σχετικά με τη σχέση τους. Σίγουρα μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι ήταν 5:30 π.μ. και ήταν κουρασμένος. Το γράμμα είχε μήκος 18 σελίδες (μπροστά και πίσω). Απλά επιλέξε να μην το κάνει. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.