Έχετε βρεθεί ποτέ στην άβολη θέση, ένας από τους φίλους σας να πετάξει την πιο ακατάλληλη ατάκα την πιο ακατάλληλη στιγμή και μετά να είστε εσείς αυτός που ”τρέχει” για να τα μαζέψει; Ε, κάτι παρόμοιο συνέβη και στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Άρη Πορτοσάλτε να είναι αυτός ο ”φίλος” και η Μαρία Αναστασοπούλου, εκείνη που προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται.

Ο Άρης Πορτοσάλτε ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του και με ένα ρεσιτάλ που δείχνει μηδαμινή ενσυναίσθηση, ρώτησε τον  Γιώργο Τσελίκα, δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ που βρισκόταν στο Αλεποχώρι, να μάθει αν το σπίτι που κάηκε ολοσχερώς, ήταν ασφαλισμένο.

Με την ανθρωπιά του να έχει εξατμιστεί πλήρως, καλούσε επανειλλημέννα τον ρεπόρτερ να ρωτήσει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού την ώρα που ο Γιώργος Τσελίκας, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει καθώς κατάλαβε ότι αυτή η ερώτηση είναι ακατάλληλη, ειδικά όταν ένας άνθρωπος περνάει δύσκολες ώρες βλέποντας την περιουσία του κατεστρεμμένη.

Ο Άρης Πορτοσάλτε τον διέκοψε ξανά αυτή τη φορά για να πει με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος ‘’ζητώ συγνώμη αλλά τα σπίτια τα ασφαλίζουμε. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση αυτό”. Η Μαρία Αναστασοπούλου σχολίασε ότι δεν είναι ώρα για τέτοιες ερωτήσεις με τον συνάδελφό της να συνεχίζει λέγοντας ότι ”κάποια στιγμή πρέπει εμείς που δεν έχουμε τον ίδιο πόνο να τα λέμε, να τ’ακούμε”. 

Όχι, φυσικά και δεν τελείωσε εκεί. Η παρουσιάστρια απάντησε ”τώρα πάνω από τις στάχτες να τους κάνουμε συστάσεις;” και τον Άρη Πορτοσάλτε να τονίζει ότι ”δεν λέω γι’αυτόν τον άνθρωπο αλλά για εμάς τους υπόλοιπους, για να μην κλαίμε όλοι μαζί πάνω από τα αποκαΐδια”. Αν ποτέ θέλετε να μοιραστείτε με κάποιον τον πόνο σας, τουλάχιστον ξέρετε σε ποιον δεν θα απευθυνθείτε.