Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, εκτός από τηλεοπτική εκπομπή, διατηρεί και ραδιοφωνική και κάθε πρωί, μαζί με την σύντροφό του, Νάνσυ Αντωνίου, έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο του «πρωινού». Σήμερα, το να ξυπνήσουν τους ακροατές δεν ήταν καθόλου δύσκολο αφού συζητήθηκε στον αέρα το νομοσχέδιο της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας το οποίο μάλιστα πέρασε με 156 ψήφους υπέρ και 20 κατά.

Ο γνωστός παρουσιαστής τάχθηκε υπέρ και του νομοσχεδίου και μάλιστα ζήτησε να το χειροκροτήσουμε. Η Νάνσυ Αντωνίου από την άλλη, πολύ πιο λογική στην τοποθέτησή της, υποστήριξε ότι χειροκροτήσει όταν το κράτος θα μπει στη διαδικασία να ελέγχει σωστά όλες τις υποθέσεις. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου από την άλλη, είπε στον Παναγή Τζωρτζάτο να «μην πετάγεσαι και λες ό,τι να’ναι» όταν αυτός είπε την δική του άποψη. Κλείστε τη μύτη σας γιατί ακολουθούν τα όσα ειπώθηκαν.

Γρηγόρης: Η συνεπιμέλεια πέρασε με 156 ψήφους υπέρ και 20 κατά. Ζω για να μάθω ποιοι είναι οι 20 κατά.

Νάνσυ: Θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να έχει την άποψή του.

Γρηγόρης: Μα δεν μπορεί 200.000 άνδρες να μη μπορούν να δουν τα παιδιά τους εδώ και 15 χρόνια. Θα έπρεπε να χειροκροτήσετε τώρα γι’ αυτό που συμβαίνει.

Νάνσυ: Θα χειροκροτήσω όταν το κράτος θα μπει στη διαδικασία να ελέγχει σωστά όλες τις υποθέσεις. Εμένα μια λέξη απλά συνεπιμέλεια δεν μου λέει κάτι. Επειδή τα έχω ζήσει πάρα πολύ αυτά τα πράγματα, σου λέω ότι η λέξη μόνο δεν λέει κάτι. Αυτή είναι γνώμη μου.

Γρηγόρης: Τι λέτε τώρα; Έχετε καταλάβει ότι άνθρωποι δεν έχουν δει τα παιδιά τους 7, 8 και 10 χρόνια; Εύχομαι να μη σου συμβεί. Αυτό που λέει η Νάνσυ είναι θεωρητικό. Εννοείται ότι πρέπει να ελέγξουν ποιος είναι και τι είναι ο καθένας. Αυτά είναι δεδομένα. Δεδομένο δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε να είναι, ότι ο πατέρας θα μπορεί να δει το παιδί του με το νόμο, όπως το βλέπει και η μάνα. Συνεπιμέλεια σημαίνει να έχεις τον ίδιο χρόνο, μην πετάγεσαι και λες ό,τι να ναι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είδαν τα παιδιά τους. Πήγαιναν δικαστικά να δουν τα παιδιά τους και δεν τους τα κατέβαζαν κάτω. Τώρα έχει γίνει πολύ πιο αυστηρό.

Νάνσυ: Σου λέω ότι μια λέξη δεν αλλάζει κάτι. Για μένα παίζει ρόλο, όταν υπάρχουν προβλήματα να εξετάζονται και οι δύο περιπτώσεις σωστά. Δεν είμαι υπέρ της μάνας. Δεν είναι αγώνας δρόμου για μένα.

Γρηγόρης: Οι ίδιοι οι άνθρωποι να είναι σωστοί, να ξέρουμε ποιο είναι το καλό του παιδιού μας, να αφήνουμε έξω τους εγωισμούς. Το παιδί δεν ήρθε ουρανοκατέβατο, υπέστησαν βαρβαρότητα οι άνδρες. Μην λες σε μένα για τις γυναίκες Νάνσυ. Έχω κάνει τεράστιο αγώνα 20 χρόνια πριν για τις γυναίκες, όταν έλεγα πώς φερόντουσαν στα χωριά. Αυτή τη στιγμή υπήρξε βαρβαρότητα για τους άνδρες που είχαν παιδιά, βαρβαρότητα να μην μπορείς να δεις το παιδί σου. Σήμερα έπρεπε να γιορτάζει η πλάση. Και κάθεστε και λέτε γιατί; Είναι γιορτή σήμερα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος δεν θέλει συνεπιμέλεια.

https://www.youtube.com/watch?v=is6K86rgrFk

Προφανώς, υπάρχουν άτομα τα οποία δεν συμφωνούν με την υποχρεωτική συνεπιμέλεια καθώς μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που ζέχνει συντηρητισμό και κάνει στην άκρη την εξατομικευμένη κρίση. Το πόσο βαθιά συντηριτικό είναι, το καταλάβαμε φυσικά και από τα λόγια του Γιάννη Λοβέρδου που υποστηρίζει το δικαίωμα ενός πατέρα που κακοποιεί τη σύζυγό του να μεγαλώσει το παιδί. Και δεν λέει κανείς ότι οι άντρες δεν έχουν ταλαιπωρηθεί από το θέμα της επιμέλειας, αλλά προφανώς η υποχρεωτική συνεπιμέλεια δεν λύνει προβλήματα.