Η τέχνη του πορνό είναι πολύ παλιότερη από όσο νομίζουμε, αλλά ΟΚ, δεν είμαστε εδώ για να πούμε την άλφα-βήτα. Ούτως ή άλλως, με τη φράση «από τη στιγμή που καταλάβουμε πώς να κάνουμε τις εικόνες φιλμ, φτιάχνουμε πορνό» ξεκινάει το βίντεο του Pornhub που μας συστήνει με το νέο του project, το Remastered. Σε αυτό, παλιές και όταν λέμε παλιές εννοούμε εκατονταετίας, ερωτικές ταινίες και βίντεο γίνονται έγχρωμα και βρίσκουν τη θέση τους στην πλατφόρμα.

Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, το Pornhub έδωσε χρώμα σε vintage ερωτικές ταινίες, από το 1890 ως και το 1940. Τα βίντεο αυτά περιλαμβάνουν το πρώτο στην ιστορία ερωτικό φιλί που καταγράφηκε από κάμερα, vintage στριπτίζ, και διάφορα κινκς που προφανώς ζουν και κυριαρχούν στον πλανήτη ήδη από το 1920, όπως το cosplay. Το Pornhub λέει πως τα αρχικά βίντεο, τα πιο παλιά, είναι κάπως soft, σε σημείο που ίσως προκαλούν γέλιο, ωστόσο όσο η εποχή προχωράει και φτάνουμε στο 1940, τόσο οι σκηνές που παρακολουθούμε θυμίζουν το σύγχρονο πορνό, που όλοι γνωρίζουμε. Σε άλλα νέα, “happy endings”, αυθόρμητα τρίο και λοιπά.

https://www.youtube.com/watch?v=huvmMMNWPb4

Σύμφωνα με το Dazed, που είχε τη χαρά να λάβει το press release του Pornhub, η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνοντας στην τεράστια βιβλιοθήκη περιεχομένου του Pornhub, έμαθε ένα νέο «άτακτο» κόλπο: πώς να ανιχνεύει τις λεπτές αποχρώσεις των αντρικών μορίων, των θηκών και των αιδοίων, που ΟΚ, τότε δεν είχαν εξοικειωθεί με την αποτρίχωση. Όχι ότι σημαίνει κάτι αυτό, αλλά τέλος πάντων. Σε κάθε περίπτωση, η πλατφόρμα κατάφερε να δώσει χρώμα σε αυτά τα κλιπς, αλλά και 4K ανάλυση, αναδιαμορφώνοντας ψηφιακά τις εικόνες και τον ήχο.

Το Remastered του Pornhub δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό στούντιο Officer & Gentlemen αλλά και το στούντιο Espada Santacruz. Σε άλλα νέα, “wank σαν να είμαστε στο 1986”.