Και ο Mark Ruffalo, και η  Emma Stone πρωταγωνιστούν στο “Poor Things”, η επόμενη ταινία από τον αγαπημένο σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο. Όσκαρ, ερχόμαστε.

Ευχαριστούμε Searchlight Pictures. Τι πρόκειται να δούμε; Η ταινία βασίζεται σε ένα βιβλίο του διάσημου Σκωτσέζου συγγραφέα Alasdair Gray που έχει αφήσει το αποτύπωμά του τόσο ως “ξεκαρδιστική πολιτική αλληγορία” όσο και ως “μια σκεπτόμενη μονομαχία μεταξύ των επιθυμιών των ανδρών και της ανεξαρτησίας των γυναικών”. Λάνθιμος είναι αυτός, κάτι κουλό που θα λατρέψεις θα κάνει.

Το Poor Things είναι μια βερσιόν του Φρανκενστάιν στην οποία το τέρας έχει αντικατασταθεί με μια κούκλα, ευμετάβλητη ψυχολογικά, ερωτομανή που ονομάζεται Bella Baxter (η Stone) που επανέρχεται στη ζωή με τον εγκέφαλο ενός βρέφους. Δεν κατάλαβες ε;

Η Μπέλα είναι στην πραγματικότητα η Βικτόρια Μπόλστον, η οποία πνίγεται για να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της, στρατηγό Σερ Όμπρεϊ Μπόλστον, Ωστόσο, ένας χειρουργός την αναζωογονεί αφαιρώντας τον εγκέφαλο από το έμβρυο που κουβαλούσε και τοποθετώντας τον στο κρανίο της, δίνοντας στην Μπέλα τις διανοητικές ικανότητες ενός παιδιού. Τελικά, αρραβωνιάζεται στη συνέχεια έναν γιατρό της Γλασκώβης που ονομάζεται Archibald McCandless, τον οποίο δηλητηριάζει με χλωροφόρμιο μόνο για να το σκάσει με έναν σκιερό δικηγόρο που την τραβολογά σε μια ερωτική περιπέτεια σε όλη την Ευρώπη. Καθώς ο εγκέφαλος της Μπέλα ωριμάζει, αρχίζει να αναπτύσσει κοινωνική συνείδηση, αλλά όλη η πρόοδος που έχει σημειώσει απειλείται όταν την αναγνωρίζει ως Βικτόρια ο νόμιμος σύζυγός της. ΤΡΕΛΑ. Βικτωριανή ιστορία με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και love story; Μέγας είσαι Λάνθιμε και θαυμαστά τα έργα σου.

Ο Tony McNamara, ο οποίος κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για τη συν-συγγραφή του The Favourite, θα προσαρμόσει το μυθιστόρημα. Η παραγωγή θα ξεκινήσει λίγο αργότερα φέτος, οπότε μπορείτε να περιμένετε να δείτε το Poor Things κάποια στιγμή το 2022.

Σύμφωνα με το Deadline και ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός Ramy Youssef βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να επιβιβαστεί στο “Poor Things”, όπως και ο Willem Dafoe.

Οι παραγωγοί είναι η Fruit Tree, η εταιρεία παραγωγής της Έμμα Στόουν με τους Αλί Χέτινγκ και Ντέιβ ΜακΚάρι, τον Εντ Γκουίνεϊ και τις Element Pictures και Film4 του Άντριου Λόου.

Πηγή: Collider