Η Ελλάδα είναι τρομερά όμορφη και σίγουρα βρίσκεται στη λίστα με τις ωραιότερες και πιο ιδιαίτερες χώρες του πλανήτη. Απέραντο γαλάζιο, δάση, βουνά και γενικότερα εικόνες που δύσκολα συναντάς σε άλλες περιοχές του κόσμου, βρίσκονται μόλις λίγα λεπτά ή λίγες ώρες μακριά μας. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας και το πού γεννήθηκε η δημοκρατία αλλά αυτά είναι γνωστά. Αυτό που λατρεύουν οι τουρίστες, όμως, εκτός από τα νησιά μας και συγκεκριμένα τη Μύκονοοοο, είναι οι άνθρωποι που σηκώνουν τη χώρα αυτοί στις πλάτες τους. Ο λαός μας φημίζεται για την φιλοξενία του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους τουρίστες και δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας είναι μέσα στους πιο hot προορισμούς κάθε καλοκαίρι. 

Υπάρχουν βέβαια και μερικές στιγμές που δεν είμαστε και τόσο περήφανοι για τον εαυτό μας. Για παράδειγμα, έχουμε μερικές συνήθειες που είναι σχεδόν αποκλειστικά ελληνικές, μας μοιάζουν λογικές αλλά στα μάτια των τουριστών, ίσως δεν είναι και τόσο. Εδώ που τα λέμε, σίγουρα δεν είναι αλλά γιατί θέλουμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο απέναντι άτομα που μόλις προσγειώθηκαν σε ελληνικό έδαφος, δεν το λέμε παραέξω. Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες; Έλα τώρα που δεν ξέρεις…

Σπάμε πιάτα

Δεν τα ρίχνουμε κατά λάθος στο έδαφος, τα σπάμε με μανία πάνω στο κέφι μας, έχει διαφορά. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αν βρεθεί κάποιος τουρίστας στην παρέα μας, στην αρχή ταράζεται και ψάχνει τρόπο να φύγει. Μόλις περάσουν δύο λεπτά, μας έχει σπάσει όλα τα πιάτα και το επόμενο μεσημέρι δεν έχουμε πού να βάλουμε το φαγητό μας. Οι τουρίστες λατρεύουν την ‘’τρέλα’’ μας, είναι γνωστό αυτό. 

via GIPHY

Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο παντού

Δεν χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο μόνο στα φαγητά, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Ναι, είναι τρομερά νόστιμο, αλλά πρέπει να έχουμε και μέτρο. Χάλασε η πόρτα;  Λάδι. Πονάς στο στήθος; Λάδι. Έσπασες το πόδι σου; Λάδι. Η ατάκα που θα ακούσεις από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, είναι η εξής: ‘’Ρε, σαν το ελληνικό λάδι δεν έχει. Είμαστε ευλογημένοι’’.

via GIPHY

Τρώμε πατσά μετά από ξενύχτι

Οι τουρίστες εδώ έχουν δύο επιλογές: ή θα το λατρέψουν τον πατσά ή θα τον μισήσουν και θα επισκεφτούν την τουαλέτα. Γενικότερα, τιμή και δόξα στο πιάτο που ‘’στρώνει’’ το στομάχι μας μετά από κάθε ακραιότητα.

via GIPHY

 Η φέτα ταιριάζει με όλα

Αγαπητοί μας τουρίστες, αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Η φέτα ταιριάζει με όλα. Ταιριάζει ακόμα και με φαγητά που δεν ταιριάζει. ΟΚ, όλο αυτό ακούγεται τραβηγμένο και στα μάτια σας μπορεί να μοιάζει παράλογο αλλά δεν είναι.

via GIPHY

Βγαίνουμε στη μία τα ξημερώματα

Σε αρκετές χώρες, το να βγεις στη μία για ποτό, μοιάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Εδώ, το να βγεις στις 10 το βράδυ για ποτό, την ώρα δηλαδή που τα περισσότερα μπαρ κλείνουν στις 10 στο εξωτερικό, είναι κάτι αστείο. Οι Έλληνες θα βγουν για το ποτό τους το καλοκαίρι μετά τις 12, ειδικά αν μιλάμε για κλαμπ. Γιατί; Γιατί μας αρέσει να βλέπουμε το ηλιοβασίλεμα. 

via GIPHY

Φραπέ-τσιγάρο

Το πρωινό των Ελλήνων, άντε μαζί και με μια τυρόπιτα. Αυτή ναι, είναι μια περίεργη συνήθεια και καλό θα ήταν να την αποφεύγουμε. Βέβαια, οι τουρίστες λατρεύουν το φραπέ, μην το ξεχνάτε αυτό. 

via GIPHY

Κορνάρουμε στον εαυτό μας από συνήθεια

Ένα θέμα στον τρόπο που οδηγούμε, το έχουμε. Ας το παραδεχτούμε, είμαστε κακοί οδηγοί όσον αφορά τη συμπεριφορά μας και σίγουρα είμαστε ανυπόμονοι. Αν λοιπόν κάποιος τουρίστας σας ρωτήσει για ποιο λόγο κορνάρετε στο φανάρι ενώ δεν υπάρχει κανείς μπροστά σας, απαντήστε του ότι έτσι κάνουμε εμείς εδώ.

via GIPHY

Έχει πάντα προτεραιότητα αυτός που είναι από το χωριό

Ο νόμος είναι νόμος. Ας περάσει ο επόμενος.

via GIPHY

Η λέξη ”μαλάκας”

Μαζί με το ‘”τζατζίκι” είναι ίσως η πιο γνωστή ελληνική λέξη. Πουθενά αλλού στον κόσμο, βέβαια, δεν φωνάζουν κάποιον μαλάκα (με την αντίστοιχη λέξη) απλά για να τον χαιρετήσουν, να του απευθύνουν το λόγο ή απλά να του πουν ένα μπράβο.