Το δοκίμιό του, η Βιομηχανική Κοινωνία και το Μέλλον της, συνεχίζει να εμπνέει τη νέα γενιά που απορρίπτει ή τουλάχιστον προσπαθεί να απορρίψει, τον σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο. Βέβαια, για να μάθουν περισσότερα για αυτό, όπως και για τον ίδιο τον Καζίνσκι, όσοι συμφωνούν μαζί του, χρησιμοποιούν το ίντερνετ. Αυτό, φίλες και φίλοι, είναι μια ειρωνεία στην πιο χοντροκομμένη της μορφή.

Ο Τεντ Καζίνσκι, γνωστός και ως Unabomber, θεωρείτω τρομοκράτης και πάνω από το κεφάλι του αναβόσβηναν οι ταμπέλες «αναρχικός», «ιδιοφυΐα», «σχιζοφρενής», «βομβιστής» και «πολέμιος της τεχνολογίας». Από το 1978 έως και το 1995, προέβη σε μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις ταχυδρομώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε φακέλους. Προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό ή ακρωτηριασμό 23 άλλων και η άλλοτε μαθηματική διάνοια, πέρασε στην ιστορία ως ο ένα άτομο που εθελούσια, δεν συμβάδισε με τη νέα εποχή.

Στις 3 Απριλίου του 1996, το FBI τον συνέλαβε στην καμπίνα του, στο Λίνκολν της Μοντάνα. Από τότε, το έργο του, οι πράξεις του και ο ίδιος, έχουν βρει τον χώρο τους στην ποπ κουλτούρα αφού έχουν γυριστεί ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και βιβλία με τον κόσμο να δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για με ό,τι έχει να κάνει με τον Τεντ Καζίνσκι.

Για αρχή, υπάρχει το Unabomber: in His Own Words μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ που αποτελείται από 4 επεισόδια και που μπορείτε να βρείτε στο Netflix. Αρκετά καλή, όχι τέλεια, αλλά σίγουρα θα μάθετε περισσότερα για εκείνον και το πώς έβλεπε τον κόσμο γύρω του. Το σημαντικό, βέβαια, είναι πως θα καταλάβετε τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να αυτοεξοριστεί και να αφήσει πίσω την παλιά του ζωή.

Αρκετά χρόνια πριν, το 1996, την χρονιά της σύλληψής του, κυκλοφόρησε η ταινία Unabomber: The True Story, αποκλειστικά για την τηλεόραση με τον Τόμπιν Μπελ να υποδύεται τον Καζίνσκι. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι και πολύ καλή ταινία και ήταν επόμενο να δεχθεί άσχημες κριτικές. Στο YouTube μπορείτε επίσης να βρείτε το ντοκιμαντέρ Ted Kaczynski: The Real Unabomber από το Real Stories.

Τα κενά του ντοκιμαντέρ Unabomber: In His Own Words και της ταινίες Unabomber: The True Story, έρχεται να καλύψει το Manhunt, η απίστευτα καλή σειρά του Discovery Channel που την έκανε ευρύτερα γνωστή το Netflix. Η δραματοποίηση των γεγονότων, φυσικά, δεν λείπoυν εφόσον μιλάμε για σειρά. Συμμετέχουν οι Σαμ Γουόρθινγκτον, Πωλ Μπετάνι ως οι κύριοι πρωταγωνιστές αλλά δυστυχώς, στο Netflix θα βρείτε μόνο τον πρώτο κύκλο -για την ώρα τουλάχιστον.

Αν λοιπόν απόψε δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, το Manhunt σας περιμένει.