Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ J.K. Rowling, έχει κάνει πολλές τρανσφοβικές δηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια, πλέον δεν ακολούθει τον δάσκαλο τρόμου Stephen King στο Twitter επειδή εκείνος τουίταρε το αυτονόητο  “οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες”. Επίσης, διέγραψε ένα tweet που επαινούσε τον συμπατριώτη της πολυεκατομμυριούχο μυθιστοριογράφο. Ο Κινγκ ρωτήθηκε για την αλληλεπίδραση – και το ασήμαντο unfollowing της Rowling – σε μια συνέντευξη στο Daily Beast, όπου είπε, “Η Τζο με ακύρωσε”.

https://twitter.com/StephenKing/status/1395133739852775424?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Κινγκ είπε στη συνέντευξη ότι η Ρόουλινγκ έχει δικαίωμα να λέει την άποψή της (ακόμα κι αν είναι μια εξαιρετικά αντιδημοφιλής και εντελώς διχαστική) επειδή “έτσι λειτουργεί ο κόσμος. Αν πιστεύει ότι οι τρανς γυναίκες είναι επικίνδυνες ή ότι οι τρανς γυναίκες δεν είναι γυναίκες, ή οποιοδήποτε πρόβλημα έχει με αυτό – η ιδέα ότι κάποιος που «μεταμφιέζεται» σε γυναίκα πρόκειται να επιτεθεί σε μια «πραγματική» γυναίκα στην τουαλέτα — αν πιστεύει όλα αυτά τα πράγματα, έχει δικαίωμα στη γνώμη της. Αλλά, ένιωσα ότι η πεποίθησή της ήταν, κατά τη γνώμη μου, λάθος. Έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά έτσι είναι η ζωή”.

https://t.co/cVpZxG7gaA

“Η γνώμη της Τζο για τις τρανς γυναίκες είναι η πιο ακραία σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της”, δήλωσε ο Κινγκ. Η διάσημη συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με αφορμή μία ανάρτησή της στο Twitter στην οποία σχολίασε ένα άρθρο με τίτλο: “Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά την COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια”.Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση αρκετών χρηστών, επισημαίνοντας στην συγγραφέα τον τρανσφοβικό τους περιεχόμενο.

Μια μικρή απαραίτητη υπενθύμιση: οι transgender άνδρες και γυναίκες έχουν κουραστεί από τη συνεχή αμφισβήτηση της ταυτότητάς τους. Αυτή η αμφισβήτηση οδηγεί στη βία και την κακοποίηση.