O ιός της ”γειτονικής χώρας” εξαπλώνεται γοργά στη Νέα Δημοκρατία και μετά τον βουλευτή του κόμματος, Βασίλη Σπανάκη στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη, ήρθε η σειρά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη  στον Γιώργο Παπαδάκη να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ήταν καλεσμένος στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και αυτό της Συμφωνίας των Πρεσπών κάτι που τον έκανε να νιώσει αρκετά άβολα. Για να βγει από τη δύσκολη θέση, τόνισε πως ουδέποτε η κυβέρνηση αλλά ούτε και ο ίδιος, είχαν υποστηρίξει ότι θα προχωρήσουν στην ακύρωση της συμφωνίας.

Ο Γιώργος Παπαδάκης, μαζί με τους υπόλοιπους που βρέθηκαν στο πάνελ, άρχισαν να τον ρωτούν μεταξύ σοβαρού και αστείου, να τους πει με ποιον έβγαλε φωτογραφία, εννοώντας τον Γκόραν Ζάεφ, πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας (πιπέρι). Με το ίδιο ύφος, με γελάκια και χαρές, απάντησε:

”Στην έξοδο από την Μεγάλη Βρετανία, έπεσα πάνω στον κ. Ζάεφ. Μου είπε οτι γνωρίζω για εσάς και θέλω να βγούμε μία φωτογραφία. Και βγήκα μία φωτογραφία. Το τί μου σούρανε… Δηλαδή για να καταλάβω δεν θα βγει ο Υπουργός φωτογραφία με έναν Πρωθυπουργό; Αυτό σημαίνει ότι έχει αλλάξει η στάση για την Συμφωνία των Πρεσπών;” Όταν λοιπόν έγινε η κρίσιμη ερώτηση, είπε πως έβγαλε φωτογραφία ”με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας”.

Στο 6:48 ξεκινά η συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών.