Χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβοφίας, Αμφιβοφίας και Τρανσοφοβίας και όπως οι περισσότεροι από εμάς, έτσι και ο Νίκος Μουτσινάς τίμησε την ημέρα με ένα story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Συγκεκριμένα, με μια φωτογραφία που έδινε την πληροφορία πως η ομοφυλοφιλία υπάρχει σε πάρα πολλά είδη ζωής, αλλά μόνο σε ένα δεν έχει γίνει αποδεκτή. Μάντεψε σε ποιο.

Στο επόμενο story του ο παρουσιαστής παρέθεσε ένα screenshot από μια απάντηση που έλαβε για τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Η απάντηση αυτή ενός follower έγραφε:

«Σ’ αγαπώ σε εκτιμώ αλλά ομοφοβία σημαίνει κάτι άλλο. Ομοαρνητισμός έπρεπε να πεις. Δεν έχω πειράξει κανέναν γκέι αλλά όταν ασταμάτητα μας ζαλίζεται με το να θέλετε την προσοχή μας, μας κάνετε να βγάζουμε τους ομοαρνητισμούς μας. Κάνε ότι θες στο κρεβάτι σου αλλά δε χρειάζεται να μας λες συνέχεια για τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό. Φτάνει ρε μάγκες, δε μας νοιάζει. Μείνε σε αυτό που κάνεις απλά, εκεί είσαι καλός, ξέχνα το άλλο γιατί απλά είναι προσωπικό και έτσι δείχνεις εσύ την ομοφοβικότητά σου. Θα έκανες κακό σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή δε σε αποδέχεται και φταις εσύ».

Ο Νίκος Μουτσινάς, έδωσε τη δική του θέση σε βίντεο-story, λέγοντας:

«Το στόρι αυτό το έβαλα μόνο και μόνο για να πω το εξής: Δε με ενοχλεί, δε χαλιέμαι καθόλου. Έχω ξεπεράσει ένα πάρα πολύ μεγάλο τέτοιου τύπου κομμάτι, το τι θα μου πει ο άλλος είναι προσωπικό του θέμα. Δε με απασχολεί πως βλέπει ο άλλος τη ζωή μου. Με αφορά πως βλέπω εγώ τη ζωή μου. Δε μπορώ να κάτσω να σκεφτώ σε ποια οικογένεια έχει μεγαλώσει ο άλλος, τι πράγματα κουβαλάει, με πόσα πρέπει έχει προχωρήσει στη ζωή του ή δεν έχει προχωρήσει και θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι ο καθένας είναι αυτονόητο να νιώθει και να κάνει ό,τι θέλει. Με λυπεί που υπάρχει γιορτή για να το θυμίζει σε ένα κομμάτι του κόσμου. Εύχομαι να σταματήσει αυτή η γιορτή και αυτή η παγκόσμια ημέρα να μην είναι παγκόσμια μέρα, όπως λέμε ότι έχουμε καλοκαίρι έτσι και ο καθένας να νιώσει όπως θέλει για όποιον θέλει».

Τα αυτονόητα για ακόμα μια φορά που η ζωή μας θυμίζει άγαρμπα πως δεν είναι αυτονόητα για όλους.