Μετά το λόφο Στρέφη, όπου βρέθηκαν κάθε Σάββατο για περίπου τρεις μήνες, το λόφο Φινόπουλου με εκδηλώσεις αρκετές Κυριακές της άνοιξης και το περίπτερο στη Φωκίωνος Νέγρη με τρεις Κυριακές, τώρα το Σκασιαρχείο θα είναι στο κηπάκι της Τσαμαδού, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Ποιος είναι ο σκοπός του; Με αφορμή το ταξίδι των Ζαπατίστας στην Ευρώπη, το τι σημαίνει εκπαίδευση που εμπνέεται από την κοινότητα είναι ένα ζήτημα μιας κοινωνικής παιδαγωγικής που συνομιλεί με τα κοινωνικά κινήματα. Κι αυτόν το διάλογo η παιδαγωγική ομάδα ”το Σκασιαρχείο” καλείται να τον κάνει ένα διαφορετικό σχολείο. Κι αυτό το σχολείο, θέλουν να κάνουν στο κηπάκι, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις 22 και 23 Μαΐου 2021.   

Από τις 13 μέχρι τις 23 Μαΐου «Τα θρανία της άνοιξης» με τα «Πίσω θρανία» θα είναι στο κηπάκι της Τσαμαδού, από τις 17:00 – 20:00. Μπορείτε να το επισκεφτείτε με ποδήλατα, με φυτά και σπόρους, με βιβλία και υλικά για μαρμελάδα και να κάνετε εργαστήρια μαζί με τα παιδιά. Κι αν δεν μπορείτε; Τότε ακούστε τις δράσεις τους! Τα δύο ραδιόφωνα, το «Μαγικό ραδιόφωνο του Β1» και  «Τα θρανία της άνοιξης» μπορείτε να τα ακούτε από το «ραδιόφωνο 2510», καθώς θα αναμεταδίδει το πρόγραμμα. Τυπογραφείο, μικρά βιβλία, συνέλευση των παιδιών, κήπος, ραδιόφωνο, λογοτεχνία της γειτονιάς, συνεταιρισμός, διαδρομές στην πόλη, βιβλιοθήκη, αρχιτεκτονική, εφημερίδα,  παραμύθι, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, προβολές κι άλλα πολλά περιμένουν εσάς και τα παιδιά να τα κάνουμε μαζί! Και ο «Κοκκινολαίμης» θα είναι μαζί μας για να ετοιμάσουμε τον επόμενο!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ