Η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μας ξύπνησε για τα καλά χωρίς μάλιστα να μας προσφέρει καφέ. Βέβαια, τα όσα ακούσαμε είχαν μεγαλύτερη δόση καφεΐνης από τους κόκκους με προέλευση από την Βραζιλία ή την Κολομβία και ίσως η καλή πράξη του κεράσματος να ήταν περιττή.

Το πρωί του Σαββάτου, λοιπόν, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Στέλλας Γκαντώνα και του Ντίνου Σιωμόπουλου σχολιάζοντας το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο, υπενθυμίζουμε, έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σχετικά με την διευθέτηση του ωραρίου και με τα φτερά που βγάζει το 8ωρο.

Η δικηγόρος αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόβλεψη για καταβολή μειωμένης αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης εργαζομένου. Όπως ανέφερε, στο άρθρο 65 παράγραφο 5 του εργασιακού νομοσχεδίου, προβλέπεται ότι ο εργοδότης μπορεί να δώσει 10% λιγότερη αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Με τα λεφτά που θα μείνουν στην άκρη, ο κάθε εργοδότης ίσως παραγγείλει τούρτες ίδιες με αυτές του Κωστή Χατζηδάκη.

Αν θέλει ο εργαζόμενος να διεκδικήσει το 100% του ποσού, θα πρέπει να κάνει αγωγή το οποίο μάλιστα, εκτός από χρήματα, απαιτεί και χρόνο. Η εκτίμηση της Αριάδνης Νούκα είναι ότι όλοι οι εργοδότες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν αυτό το 10% κάτι που μοιάζει λογικό.

«Μπορεί ο εργοδότης να δώσει κατά 10% λιγότερη αποζημίωση απόλυσης. Αυτό να μην θεωρείται ότι είναι άκυρη η καταγγελία. Με το προηγούμενο καθεστώς αν δεν έπαιρνες μέχρι το τελευταίο ευρώ, η απόλυση ήταν άκυρη. Ο εργαζόμενος θα πρέπει να κάνει αγωγή για να πάρει το 10%. Για να καταλαβαίνουμε τι λέμε. Η αποζημίωση είναι 5.000 και ο εργαζόμενος κάνει αγωγή για να πάρει το 10%, δηλαδή τα 500 ευρώ. Πως ο εργαζόμενος θα πάει στα δικαστήρια αφού τα χρήματα που θα χρειαστεί θα είναι παραπάνω».