Νιώθετε και εσείς αυτή την ανάγκη να κάτσετε στον καναπέ σας ένα αδιάφορο βράδυ του Σαββάτου ή της Κυριακής και απλά να δείτε μια ταινία τρώγοντας πατατάκια και πίνοντας αναψυκτικά; Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Θέλετε και εσείς να πετάξετε από τα χέρια σας το μπολ από την τρομάρα σας και να ρίξετε πάνω σας την κόκα κόλα στο πρώτο δυνατό jump scare; Ωραία, ακριβώς το ίδιο νιώθουμε και εμείς και για το λόγο αυτό επισκεφτήκαμε τη σελίδα του Rotten Tomatoes και βρήκαμε τις πιο τρομακτικές ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ.

Ελπίζουμε να μπορέσετε να κοιμηθείτε το βράδυ. Αν όχι, φωνάζετε το κατοικίδιό σας στο δωμάτιο, το ανεβάζετε στο κρεβάτι σας και αφήνετε το φως ανοιχτό. Εντάξει, καλό το The Ring, αλλά ας περάσουμε κατευθείαν στα βαριά.

The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Έπος. Η low budget ταινία του Τομπ Χούπερ, έβαλε τα γυαλιά σε όσους ξοδεύουν εκατομμύρια σε ειδικά εφέ. Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα και με τις απαραίτητες δραματοποιήσεις, ο τύπος με το πριόνι σκόρπισε κυριολεκτικά τον τρόμο στα άτομα που είχαν το θάρρος -ίσως και το θράσος- να την παρακολουθήσουν. Μετά από την ταινία του 1974, πολλοί προσπάθησαν με διάφορα remakes να αγγίξουν την τελειότητά του χωρίς όμως επιτυχία.

The Shining (1980)

Στη χώρα μας, η ταινία του Κιούμπρικ με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον, έγινε γνωστή με τον τίτλο Λάμψη. Ευτυχώς, δεν είχε καμία σχέση με την ελληνική σειρά χωρίς να θέλουμε βέβαια να την μειώσουμε. Τρομερές σκηνές, εξαιρετική αισθητική και ένας σχιζοφρενής να κοιτάζει μέσα από μια σπασμένη πόρτα. Τα σέβη μας.

The Conjuring (2013)

Η αλήθεια είναι πως για να βρεις κάποιος με ταινία horror που να αξίζει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται να είναι εφοδιασμένος με τεράστια υπομονή καθώς οι περισσότερες καταλήγουν να μοιάζουν με κωμωδίες. To Conjuring ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και δικαίως βρίσκεται στην τρίτη θέση με τα καλύτερα horror που έχουν γυριστεί ποτέ.

Hereditary (2018)

O Άρι Άστερ ίσως δεν φαντάστηκε ποτέ ότι το ντεμπούτο του θα ήταν τόσο επιτυχημένο. Ούτε και εμείς φυσικά. Ο σκηνοθέτης κατάφερε να μας δώσει μια ταινία που συνδυάζει άψογα το δράμα, την απώλεια και τον φόβο και η σκηνή με… Ας το αφήσουμε εδώ καλύτερα.

The Exorcist (1973)

O Εξορκιστής, όπως έγινε γνωστή η ταινία του Ουίλιαμ Φρίντκιν στη χώρα μας, μπορεί να μην είναι η πιο τρομακτική ιστορία που έχουμε δει ποτέ, όμως βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας του Rotten Tomatoes. Με δύο Όσκαρ, η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία τρόμου μετά το It, βρίσκεται δικαίως στο ψηλότερο σημείο του βάθρου καθώς, όπως αναφέρει και η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, είναι «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική».