Ήταν 15 Μαΐου του 2003 όταν η Τζουν Κάρτερ, έκλεισε οριστικά τα μάτια της ύστερα από επιπλοκές στην καρδιά. Είχε προηγηθεί μια επέμβαση στην αορτική βαλβίδα. Στο πλάι της βρισκόταν η οικογένειά της αλλά και ο Τζόνι Κας, σύντροφός της τα τελευταία 35 χρόνια. Ο ”Άντρας με τα Μαύρα” πέθανε τέσσερις μήνες μετά. Ο θάνατός του έμοιαζε λογικός, όσο άσχημο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο.

Η Τζουν ήταν αυτή που κατάφερε να τον βάλει ”στον ίσιο δρόμο”. Τον βοήθησε να κόψει τα ναρκωτικά και γενικότερα τις καταχρήσεις και τον έστρωσε στη δουλειά. Στόχος της ήταν να κάνει τον Κας να αφοσιωθεί στη μουσική του και στην καριέρα του. Η Τζουν ήταν η γυναίκα της ζωής του, χωρίς καμία υπερβολή. Τη σημαντικότητά της είχε τονίσει μάλιστα και η κόρη του Κας από τον πρώτο του γάμο. ”Αν το να είσαι σύζυγος ήταν εταιρεία, τότε η Τζουν θα ήταν CEO”.

Το 1994, όταν η Τζουν έκλεισε τα 65 της χρόνια, ο πάντα λιγομίλητος και ”βαρύς” Τζόνι Κας, της έγραψε ένα γράμμα, το οποίο μάλιστα ψηφίστηκε ως το πιο ερωτικό γράμμα όλων των εποχών. Σε αυτό δεν θα βρει κάποιος ερωτικές ασυναρτησίες, αλλά λόγια που μαρτυρούν σεβασμό και κατανόηση, όλα όσα χρειάζεται δηλαδή ένας άνθρωπος στην προσωπική του ζωή.


Χρόνια πολλά Πριγκίπισσα.

Γερνάμε και συνηθίζουμε ο ένας τον άλλον. Σκεφτόμαστε το ίδιο. Διαβάζουμε ο ένας τη σκέψη του άλλου. Ξέρουμε τι θέλει ο άλλος χωρίς να το ζητήσουμε. Μερικές φορές εκνευρίζουμε ο ένας το άλλον λιγάκι. Ίσως κάποιες φορές θεωρούμε ο ένας τον άλλον δεδομένο.

Άλλα μια στο τόσο, όπως σήμερα, το σκέφτομαι και συνειδητοποιώ πόσο τυχερός είμαι που μοιράζομαι τη ζωή με τη σπουδαιότερη γυναίκα που γνώρισα ποτέ. Ακόμα με γοητεύεις και με εμπνέεις. Με επηρεάζεις προς το καλύτερο. Είσαι το αντικείμενο του πόθου μου. Ο νούμερο ένα λόγος στη γη για να υπάρχω. Σε αγαπώ πάρα πολύ.

Χρόνια πολλά Πριγκίπισσα.

John

Και γιατί μας αρέσει να δείχνουμε την ρομαντική πλευρά του Τζόνι Κας και να αφαιρούμε έστω και για λίγο το προσωπείο του ”βαρύ” άντρα, αυτή είναι η κάρτα που χάρισε στη Τζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.