Αυτή είναι η πρώτη Παρασκευή που… θυμίζει Παρασκευή. Μετά από αρκετούς μήνες, αυτό που ονομάζουμε «κανονικότητα» έκανε την εμφάνισή τoυ και από τα μέρη μας καθώς από σήμερα το SMS που πότε δεν θέλαμε να στείλουμε και να λάβουμε, θα πάψει να εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού μας. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι πως αίρονται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις κάτι που θα μας αφήσει, επιτέλους, να ζήσουμε την Άνοιξη όπως μας αρμόζει, λίγο πριν περάσουμε και επίσημα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Εξακολουθεί, ωστόσο, να μας προβληματίζει το θέμα της μουσικής στα μπαρ και σε άλλους χώρους αλλά, όπως φαίνεται, θα πάψει και αυτό να μας κάνει τη ζωή δύσκολη σύντομα. Μέχρι να γίνει αυτό, υποδεχόμαστε στο Clap Hands την Ειρήνη Σκυλακάκη η οποία με τις πρώτες δέκα μουσικές της επιλογές, φτιάχνει τη λίστα που θα μας συντροφεύσει απόψε, αύριο, μεθαύριο και για όσο επιθυμούμε.

Η Ειρήνη Σκυλακάκη έχει στο ενεργητικό της τέσσερις προσωπικούς δίσκους, o τελευταίος εκ των οποίων κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο “Souvenir” και περιέχει το ομώνυμο single, σε συνεργασία με τον Σουηδό τραγουδοποιό Jay-Jay Johanson. Τα τραγούδια της Ειρήνης έχουν αγαπηθεί πολύ από τα ελληνικά ραδιόφωνα και έχουν βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις των εγχώριων charts, ενώ η μουσική της έχει “ντύσει” διαφημιστικά και ταινίες. To φθινόπωρο του 2021 αναμένεται η κυκλοφορία του δίσκου HYDRA από το ομώνυμο ντουέτο που αποτελείται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανό παραγωγό Danton Supple (Coldplay, U2, Morrissey, Suede, Patti Smith) και -φυσικά- την ίδια. 

Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, ας περάσουμε στο ιδιαίτερο Vol.15 του Clap Hands και ας αφήσουμε αυτό το δροσερό αεράκι να μας πάει όπου αυτό θέλει. Βρείτε μας στο Spotify για περισσότερες λίστες.

Ειρήνη Σκυλακάκη: Facebook και Instagram.

Photo credits: David East

Τα παράπονά σας, τις προτάσεις σας και τις ευλογίες σας στο kdedes@tncgroup.gr. Cheers!