Σας έχει συμβεί να διαβάζετε ένα tweet ένα ποστ από άτομο με κυβερνητικό ρόλο και να πιστεύετε/να ελπίζετε/να εύχεστε πως είναι fake; Να είστε σχεδόν σίγουροι, με αυτή τη σιγουριά που προκαλεί η επαφή με τη λογική με λίγες σταγόνες από αισιοδοξία, πως αποκλείεται αυτό το έκτρωμα να είναι όντως γραμμένο από άτομο με ψηφοφόρους. Εμείς πολλές φορές και σήμερα το πάθαμε ακόμα μια φορά, με μια ανάρτηση στο Instagram του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Με μια φωτογραφία με τις σημαίες της Ελλάδας και του Ισραήλ και με τη φράση “Greece Stands with Israel”, «στόλισε» το Instagram του ο υπουργός, γράφοντας πως «Το Ισραήλ, ο καλύτερος Φίλος της Ελλάδος, δέχεται επίθεση στον άμαχο πληθυσμό του και ναι έχει δικαίωμα να αμυνθεί. Η Ελλάδα είναι μαζί του διότι τον αληθινό σου φίλο τον ξεχωρίζεις στα δύσκολα!», στη λεζάντα.

Θες ότι βρήκαμε ανήκουστη την τόσο καταφανή στήριξη στο Ισραήλ τη στιγμή που περνάνε μπροστά από τα μάτια μας εικόνες από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, με παιδιά να σπαράζουν πάνω από τα πτώματα των γονιών τους και με βίντεο «Αράβων» να βγάζονται βίαια από τα οχήματά τους και να ξυλοκοπούνται μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους;

https://www.youtube.com/watch?v=mNQ_R6bIOgg

Θες, επειδή η λεζάντα ακούγεται από ανεκδοτική μέχρι γραμμένη από παιδί δημοτικού σχολείου που δεν έχει ακριβώς εικόνα του τι συμβαίνει και πώς θα έπρεπε να εκφραστεί σε ό,τι αφορά μια σύγκρουση με προφανείς θύτες και θύματα; Θες γιατί στο παντελώς κυνικό κόσμο της εξωτερικής πολιτικής, ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος και δεν βγάζει κανένα νόημα όλο αυτό; Σε κάθε περίπτωση πιστέψαμε ότι είναι fake. Αλλά δεν είναι. Σοβαρά δεν είναι.