Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δημοσίευσε μια φωτογραφία των δύο, ειλικρινά αξιολάτρευτων, αιγών του σημειώνοντας ότι τα ονόματά τους είναι Max και Bitcoin.

 

Είναι κάπως περίεργο που ο Ζάκερμπεργκ θα ονόμαζε την κατσίκα του Bitcoin λαμβάνοντας υπόψη ότι το Facebook σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό του κρυπτονόμισμα. Η εταιρεία αναμένεται να λανσάρει το Diem — μια ανανεωμένη, ανανεωμένη έκδοση του προηγούμενου κρυπτονομίσματος που ονομάζεται Libra — κάποια στιγμή φέτος. Πολλοί χρήστες των social media υποστήριξαν ότι προαναγγέλλει την αγορά bitcoin από το Facebook, ενόψει μάλιστα της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων του κολοσσού αργότερα εντός του μήνα.

https://t.co/GKlMdqdeXJ

Οι λεγόμενοι μαξιμαλιστές του bitcoin πιστεύουν ότι στο μέλλον δεν θα χρησιμοποιείται, ούτε θα χρειάζεται κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα κι ότι το bitcoin θα είναι το δημοφιλέστερο.

https://twitter.com/hashtag/bitcoin?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Για τους μυημένους, το post του Ζάκερμπεργκ είναι μία απειλή και όχι μία ψήφος εμπιστοσύνη στο Bitcoin. Και αυτό γιατί το 2011, ο δημιουργός του Facebook είχε αποκαλύψει ότι τρώει μόνο το κρέας των ζώων που έχει σκοτώσει ο ίδιος. Το 2019, ο ιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, είχε πει στο περιοδικό Rolling Stone ότι ο Ζάκερμπεργκ του σέρβιρε κάποτε μία κατσίκα την οποία είχε σκοτώσει ο ίδιος. Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο “Mr Facebook” σκοπεύει να σκοτώσει και να φάει το Bitcoin; Μαρκ, μην φας τον Μαξ και τον  Bitcoin. 

https://twitter.com/LayahHeilpern/status/1391953639653134341?ref_src=twsrc%5Etfw

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το κρυπτονόμισμα αντέδρασε πτωτικά στο post του Ζάκερμπεργκ.