Καλοκαιράκι προ των πυλών και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για το πώς θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, αρχής γενομένης από τις 14 Μαΐου.

https://twitter.com/Birdy_nam_nam/status/1392503970980155394?ref_src=twsrc%5Etfw

Κράτα σημειώσεις

Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, θα συστήνεται σε όσους ταξιδέψουν.

Με κανόνες θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά, προκειμένου να διαφυλάσσεται η υγεία των κατοίκων τους. Απαιτούνται: είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (πάροδος 14 ημερών από τη δεύτερη δόση), είτε PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

Ακόμη και για τα παιδιά, σόρι φιλαράκια μου μικρά

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Για να δηλώσετε το self test συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα “Δήλωση αποτελέσματος self test για Covid” εδώ. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε μόνοι σας τη φόρμα pdf.

https://twitter.com/tgthessaloniki/status/1391689277998780419?ref_src=twsrc%5Etfw

“Προκειμένου να προστατεύσουμε τα νησιά μας κατά τον επόμενο ενάμιση μήνα, θα εφαρμοσθεί από τις 14 Μαΐου στα ταξίδια προς τα νησιά η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού. Συγκεκριμένα όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών”, ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.