Οι γονείς θα πουν ότι η εφηβεία των παιδιών τους είναι ίσως τα πιο δύσκολα χρόνια της επίβλεψής τους. Ίσως και να έχουν δίκιο. Οι εκρηκτικές αντιδράσεις των νέων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους γονείς τους που σε αρκετές περιπτώσεις, απλά σηκώνουν τα χέρια ψηλά και αναφωνούν «εντάξει μωρέ, παιδιά είναι».

Πώς και πού περνούν, όμως, το χρόνο τους οι έφηβοι όταν δεν έχουν όρεξη να «αντιμιλήσουν» στους δικούς τους; Εκεί που φαντάζεστε. Ένας στους τέσσερις εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών, έχουν παρακολουθήσει (δεν το περιμέναμε) πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η έρευνα του καθηγητή Νέιλ Θέρμαν από το Τμήμα Μέσων και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου και του Φάμπιαν Όμπστερ. Για το «πόρισμα» αναλύθηκαν στοιχεία από 1.000 Βρετανούς εφήβους αλλά, ΟΚ, πόσο διαφέρουν οι Βρετανοί έφηβοι από τους Έλληνες;

via GIPHY

Από την άλλη, το 78% των χρηστών ηλικίας 16-17 ετών, ανέφεραν ότι είχαν παρακολουθήσει πορνό με πολλούς από αυτούς να το επισκέπτονται ανελλιπώς. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες παραδέχθηκαν ότι είχαν επισκεφθεί κάποια σελίδα ενηλίκων 6 μέρες πριν την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου (κατά μέσο όρο) ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν παρακολουθήσει βίντεο ή φωτογραφίες την ίδια μέρα.

Τι συμβαίνει με τη συχνότητα; Οι απαντήσεις έδειξαν ότι περίπου 2 ώρες τον μήνα, τις περνούν μπροστά από μία οθόνη και όχι γιατί παίζουν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Επίσης, πολλοί έφηβοι χρήστες του ίντερνετ, αποκτούν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο μέσω των social media. Πάλι πέσαμε από τα σύννεφα.