Το Όρος του Αγίου Μιχαήλ είναι ένα παλιρροιακό νησί  στην Κορνουάλη και πήρε το όνομά του επειδή ο Άγιος εμφανίστηκε, λέει, σε μια ομάδα ψαράδων σε εκείνη την περιοχή το 495 μ.Χ.. Μάλιστα… Άλλη απορία; Φυσικά. Τι είναι “παλιρροιακό νησί“; Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε στα νησιά εκείνα που συνδέονται με μια λεπτή λωρίδα γης με την ηπειρωτική χώρο. Με χαμηλή παλίρροια ανοίγει ο διάδρομος και όλοι μπορούν να περπατήσουν μέχρι το νησί και να παραμείνουν εκεί μέχρι να επανέλθει η παλίρροια περίπου τέσσερις ώρες αργότερα.

Εάν αγαπάς τη θέα στη θάλασσα και το άπειρο Netflix και τρομάζεις -δίκαια- με το πώς διαμορφώνεται η κατάταση με τα εργασιακά στην Ελλάδα, τότε ίσως να σκεφτείς να κάνεις αίτηση για τη θέση του αξιωματικού στο κάστρο του νησιού. Όταν λέμε αξιωματικός, θα είσαι κάτι σαν επιστάτης, να πιάνουν τα χέρια σου για να κάνεις μερικά μερεμέτια και επισκευές, να ξέρεις κάνα γιατροσόφι για τα κρυώματα του χειμώνα, να έχεις βασικές γνώσεις εξορκισμού για τα φαντάσματα, τέτοια. Ή και περίπου όχι, αλλά τέλος πάντων, αν θες να μάθεις ακριβώς τι ζητάνε μπες στο παρακάτω δημοσιεύμα του BBC.

https://t.co/CYYOyeB7S7

 Ο τωρινός διαχειριστής του κάστρου Duncan Murdoch δήλωσε: «Το καλύτερο πράγμα για να ζεις εδώ είναι να έχεις θέα στη θάλασσα από κάθε παράθυρο».

https://t.co/vop9m9MhBZ

Το νησί διοικείται από κοινού από το National Trust και το St Aubyn Estates – και η οικογένεια St Aubyn  ζει στο κάστρο -πιθανόν και όλοι οι πρόγονοί της ως φαντάσματα. Το κάστρο χρονολογείται από το 1135, όταν, σύμφωνα με μερικές μαρτυρίες, ξεκίνησε η κατασκευή του. Επομένως, ναι, πολλά φαντάσματα.