Φοράς κοντομάνικο t-shirt και το λεπτό πανωφόρι μένει στο αυτοκίνητο, δεν το χρειάζεσαι καν στο ποτό. Ξυπνάς από το φως του ήλιου που σχεδόν καίει και ο ήχος του αέρα που φυσάει έξω δεν σε εκνευρίζει, σου φέρνει στο μυαλό τις βόλτες στο νησί. Φτιάχνεις καφέ και αντί να ανοίξεις τα mails σου, ψάχνεις κοντινούς προορισμούς για το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού, μέσα στο Σαββατοκύριακο που έρχεται. Γιατί; Γιατί αξίζεις καλοκαίρι επιτέλους.
 
Μετά από ένα παρατεταμένο lockdown έρχεται το άνοιγμα. Στο μεταξύ, άνοιγμα τα δυο τελευταία πανδημικά χρόνια σημαίνει καλοκαίρι. Η λέξη, εκτός από επιστροφή στην εκτός καραντίνας πραγματικότητα, μεταφράζεται και στην αδιαπραγμάτευτη αλήθεια πως το καλοκαίρι δεν επιτρέπεται να σε απασχολούν και πολλά. Το καλοκαίρι δεν γίνεται να σε κρατήσουν πίσω μάσκες και αντισηπτικά, το μόνο που χρειάζεσαι είναι κάποιοι καλοί προορισμοί και να επιλέξεις μια καλή βαλίτσα να αντέξει τη ζωή που θα μεταφέρεις στο αεροπλάνο για όσες μέρες σκοπεύεις να ζήσεις σαν islander. Τα της μεταφοράς είναι λυμένα, με SKY express.
 
 
Επανάλαβε μετά από εμένα: από εδώ και πέρα αναπνέουμε! Ξεμπερδεύουμε με τα #tbt στο Instagram, γιατί πολύ απλά είμαστε απασχολημένοι με το να γεμίζουμε το camera roll μας με νέα κλικ, αναμνήσεις και φωτογραφίες από ένα ελληνικό καλοκαίρι που δεν σταματάει να καίει, ούτε με πανδημίες, ούτε με τίποτα. Φέτος, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αξίζουμε να πατήσουμε το πόδι μας στον Μύρτο στην Κεφαλονιά και να παζαρέψουμε την ώρα αναχώρησης προς Φισκάρδο και από εκεί προς κάποιο άλλο νησί του Ιονίου. 
 
Φέτος περισσότερο από ποτέ, αξίζουμε να αμφιταλαντευτούμε ανάμεσα σε Κάρπαθο και Κάλυμνο, ίσως γιατί και τα δυο αρχίζουν από Κ. Ίσως γιατί και στα δυο μπορούμε να βρεθούμε χάρη στη SKY express. Όπως και να ‘χει, φέτος περισσότερο από ποτέ αξίζουμε να σκεφτούμε τη Σύρο, την Πάρο αλλά και την Ικαρία, γιατί το περσινό μας καλοκαίρι ήταν πιο ανασφαλές και τα σχέδιά μας πιο συντηρητικά. Δεν έχει σημασία, φέτος τσεκάρουμε προορισμούς στο site της SKY express και αποφασίζουμε.
 
 
Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ πλέον τη «βγάζω» μέρα με τη μέρα, με μόνη σκέψη τις διακοπές. Το daydreaming ξεκινάει από την απλή διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων, από το check-in, με το οποίο πάντα μου αρέσει να ξεμπερδεύω σχετικά νωρίς. Μετά μοιράζω τα Σαββατοκύριακα των καλοκαιρινών μηνών στο μυαλό μου και αποφασίζω νοητά πως τουλάχιστον ένα ΣΚ των μηνών στους οποίους δεν έχω άδεια, θα επισκεφτώ έναν σχετικά κοντινό προορισμό. Ευτυχώς, με τη SKY express και χάρη στο γεγονός πως ΟΚ στην Ελλάδα είμαστε, όλα είναι σχετικά κοντά, το σχέδιό μου είναι βιώσιμο. Κάπως έτσι, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Ένα Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στην Ικαρία, ένα του Ιουλίου στα Κύθηρα και τον Αύγουστο η SKY express με πάει Χίο. Γιατί φέτος μου αξίζει να χαρώ το νησί μου σαν να πηγαίνω πρώτη φορά.
 
Βρισκόμαστε μισό βήμα πριν το καλοκαίρι και δεδομένα στη ζωή μου θεωρώ μόνο τρία πράγματα πια:
 
• Ό,τι και να γίνει, αξίζω καλοκαίρι.
• Κανένας τόπος, κανένας άνθρωπος, κανένας προορισμός δεν πάει χαμένος.
• Με SKY express θα ανακαλύψω τη χώρα που στερήθηκα τόσους μήνες.
 
Ξεκίνησε τα σχέδιά σου και το καλοκαιρινό daydreaming σου από το site της SKY express.