Αυτή η Παρασκευή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Στις 14 Μαΐου, να υπενθυμίσουμε ότι ανοίγει επίσημα ο τουρισμός και ευτυχώς να λέμε γιατί αλλιώς ακόμα κλεισμένοι στα σπίτια μας θα ήμασταν. Έτσι, είναι επόμενα να γίνει και άρση των περιορισμών που βιώνουμε μέχρι και σήμερα αφού θα ήταν τουλάχιστον γελοίο τα άτομα που επισκέπτονται τη χώρα μας να κυκλοφορούν ελεύθερα και εμείς να τα κοιτάζουμε από το παράθυρό μας.

Έτσι, από τις 14 Μαΐου θα μπορούμε -επιτέλους- να μετακινηθούμε από νομό σε νομό για να υπερασπιστούμε τα ύδατά μας. Σιγά μην αφήσουμε μόνο τους τουρίστες να κάνουν βουτιές στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Εντάξει, υπερβολή, αλλά είναι και ο ενθουσιασμός στη μέση.

via GIPHY

Ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει το σχέδιο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα τέλη της εβδομάδας οπότε καλό θα ήταν να ετοιμάσετε το μαγιό μας για τις πρώτες βουτιές εκτός του νομού σας. Το άνοιγμα του τουρισμού σε συνδυασμό με την άρση των μετακινήσεων, μεταφράζεται ως το τελευταίο μεγάλο βήμα για την άρση του lockdown που καθόλου δεν συμπαθήσαμε.

Μέσα στον Μάιο θα δούμε μερικά ακόμα μέτρα να καταργούνται. Στις 14 του μήνα θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα μουσεία. Στις 17, θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί ενώ από τις 21, θα ξεκινήσουν και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%. Τέλος, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 50% μόνο για καθήμενους. ΟΚ, το τελευταίο πόνεσε.