Η μίνι δραματική αστυνομική σειρά επτά επεισοδίων του ΗΒΟ «Mare of Easttown», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 18 Απριλίου στο Vodafone TV είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στο εθισμό μας με τις τηλεοπτικές σειρές τους τελευταίους πέντε μήνες. Άρα, ότι καλύτερο συνέβη στην τηλεόραση το 2021.

Η νέα μυθοπλαστική τηλεοπτική αφήγηση θέλει τις ηρωίδες να στροβιλίζονται ψυχορραγώντας γύρω από την έννοια της σύγχρονης γυναικείας ταυτότητας. Η θλίψη και η περιπλοκότητά τους είναι διαπεραστική, όπως και η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης. Η γυναίκα δεν απεικονίζεται αποκλειστικά ως μητέρα ή ερωμένη. 

https://twitter.com/hashtag/MareOfEasttown?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Σύνοψη

Η Γουίνσλετ πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Μερ, μιας μητέρας που κουβαλά ενοχή, υπαρξιακή οδύνη και θλίψη. Ο γιος της αφαίρεσε τη ζωή του, ο γάμος της κατέρρευσε και η καριέρα της ως αστυνομικού πήρε την κάτω βόλτα.

https://t.co/ir5QjW3DY5

Αλλά, η σειρά είναι τόσο εξαιρετικά πολυεπίπεδη που δεν μπορεί καμία σύνοψη να σας εισάγει σε μια ζοφερή και στερημένη γωνιά της Πενσυλβάνια.

Στην αγροτική Πενσυλβάνια, συναντάμε μια αστυνομικό της μικρής πόλης, την Mare Sheehan (Κέιτ Γουίνσλετ). Σπάνια χαμογελάει. Το Ίστταουν είναι ένα ζοφερό, εξαθλιωμένο μέρος, γεμάτο επικαλυπτόμενες θλίψεις. Ο εθισμός στα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι έντονος.

Το μυστήριο

Η Έριν (Cailee Spaeny), μια ανύπαντρη έφηβη μητέρα βρίσκεται νεκρή όταν οι νέοι της πόλης συγκεντρώθηκαν για ένα πάρτι στο δάσος. Η Έριν είχε φύγει νωρίς, έχοντας ξυλοκοπηθεί από την Μπριάνα (Μακένζι Λάνσινγκ, η νέα και επιθετική φίλη του πατέρα του μωρού της, Ντύλαν) και σκόνταψε στην ακούσια καταδίκη της. Η πόλη με ένα αγνοούμενο και με ένα δολοφονημένο κορίτσι, είναι βαθιά διαταραγμένη. Ποιος σκότωσε την Έριν; Ξαφνικά, όλοι είναι ύποπτοί.

Προσθέστε ένα ερωτικό ενδιαφέρον για τη Μερ, με τη μορφή του συγγραφέα και προσκεκλημένου λέκτορα Ρίτσαρντ Ράιαν (Guy Pearce).

https://twitter.com/hashtag/MareOfEasttown?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η Emmy υποψηφιότητα είναι στο τσεπάκι της Κέιτ που απογυμνωμένη από μακιγιάζ και ντυμένη με πρόχειρα ρούχα είναι εκθαμβωτική υποκριτικά. Για τον θεατή του Mare του Easttown, όμως, δεν υπάρχει καμία παρανόηση για το πόσο χάλια είναι η πρωταγωνίστρια. Στην αρχή της σειράς, εξακολουθεί να παραπαίει από την απώλεια του γιου της, Kevin (Cody Kostro), ο οποίος πέθανε από αυτοκτονία μετά από χρόνια κατάχρησης ουσιών εξαιτίας της ψυχικής ασθένειας του. Και στα επόμενα επεισόδια έρχεται αντιμέτωπη με φόνους και εξαφανίσεις γυναικών μαζί με μια διαμάχη για την επιμέλεια του εγγονού της. 

https://twitter.com/AkilahObviously/status/1389121914103205888?ref_src=twsrc%5Etfw

Σκηνοθετημένο από τον Craig Zobel (The Leftovers, Westworld) και γυρισμένο στην Φιλαδέλφεια (αν και όχι στο ίδιο το Easttown), το Mare of Easttown θα σαρώσει στα βραβεία.

Δειτέ το εδώ.