Το 2020 και το 2021 θα μπορούσαν να θεωρηθούν χρονιές-κάψουλες για τη μετάβασή μας στην απόλυτη δυστοπία. Αντικειμενικά, μετά από πανδημίες, γυμνούς Τραμπικούς στο Καπιτώλιο, εκρήξεις ηφαιστείων και τα λοιπά, η ιδέα του να μπορούμε να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια UFO, δεν μας σοκάρει. Αυτό είναι το θέμα, τίποτα δεν μας σοκάρει πια. Κάπως έτσι και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, βλέποντας στον ουρανό μια σειρά από ιπτάμενες κουκκίδες, σκέφτηκαν, ότι όλα cool, παιδιά, εξωγήινοι είναι. Μην πανικοβάλλεστε, να μας μυρίσουν θέλουν.

Βέβαια, η εξήγηση ήταν πιο απλή από απλή. Τα φωτεινά σώματα που έκαναν την εμφάνισή τους το βράδυ της Πέμπτης ήταν τμήμα των δορυφόρων του project Starlink, της εταιρίας του Έλον Μασκ, SpaceX. Πρακτικά, βρίσκονταν σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου, δορυφορικού ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink. Και θα μου πεις, πού να το ξέρουν αυτό οι Σαλονικείς, και δίκιο θα έχεις.

Σύμφωνα με το techgear.gr, οι δορυφόροι αυτοί παραμένουν σε τροχιά σε ύψος μόλις 1600km και ο καθένας τροφοδοτείται από μόλις ένα ηλιακό panel. Όλοι μαζί σχηματίζουν αυτό το δίκτυο που θα μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητα έως 1Gbps και με μέγιστη καθυστέρηση μόλις 25ms, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Στο μεταξύ, μάλλον επειδή οι άνθρωποι είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι πως κάποια στιγμή θα τρίψουμε τις μυτούλες μας με κάποιον εξωγήινο, έχει δημιουργηθεί μια ειδική εφαρμογή που ενημερώνει για τα σημεία από τα οποία θα είναι ορατοί οι δορυφόροι. Σε άλλα νέα, την ευκαιρία να δουν σήμερα τα aliens τους δορυφόρους, θα έχουν οι κάτοικοι της Μακεδονίας σήμερα κατά τις 22:00.