Φήμες λένε πως στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στις εκκλησίες τις επικράτειας ακούστηκαν αρκετά ημιψεκασμένα λογίδρια. Μάσκες, εμβόλια, τεστ για τον κορωνοϊό, όλα του διαβόλου και από κάτω κάποιοι από τους πιστούς να χειροκροτούν τον επαναστατικό λόγο κάποιου ιερέα. ΟΚ, δεν ξέρουμε αν έληξε πολλές φορές μια λειτουργία σε τέτοιο στυλ, αλλά μια σίγουρα είχε αυτό το φινάλε. Συγκεκριμένα, ο ιερέας των Νέων Συλλάτων Χαλκιδικής, μετά τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής εξέφρασε το δικό του πρίσμα, μιξάροντας θρησκεία, διάβολο και εμβόλια με τρόπο που μόνο ευγνωμοσύνη δεν δείχνει σε μια κυβέρνηση που αν κάτι κάνει με ευλάβεια, είναι τα χατίρια της εκκλησίας από την αρχή της πανδημίας.

Βγάζοντας έναν αντιεμβολιαστικό λόγο, ο ιερέας ανέφερε, αφού πρώτα προετοίμασε το κοινό του πως κάποιους θα τους στεναχωρήσει, ανέφερε:

«Θα σας το πω έτσι χύμα: όποιος φοράει μάσκα, όποιος έχει κάνει το εμβόλιο ή όποιος έχει κάνει τεστ για τον κορωνοϊό, δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία. Τέλος».

Το παράδοξο; Όχι μόνο δεν στεναχώρησε, αλλά δέχτηκε και χειροκροτήματα, πριν προλάβει να κάνει σαφές το επιχείρημά του καν.

Ο ιερέας συνέχισε λέγοντας πως «ο διάβολος αυτό λέει. Όποιος δεν κάνει το εμβόλιο, όποιος δεν κάνει τα τεστ, όποιος δεν υπακούσει τις εντολές του διαβόλου, γιατί διάβολος είναι αυτός, αυτός δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψει, να πάει στην εκκλησία, να έχει περίθαλψη, τα παιδιά του να πάνε σχολείο».

Δες το βίντεο εδώ: