Πριν από μερικά χρόνια, το Netflix έκανε συμφωνία με τον συγγραφέα Χάρλαν Κομπέν για να προσαρμόσει αρκετά από τα μυθιστορήματά του. Προφανώς έβλεπαν μπροστά οι άνθρωποι. Ο Χάρλαν Κομπέν θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων και η κάθε ιστορία του προσφέρει σασπένς και αρκετές ανατροπές.

https://twitter.com/netflix?ref_src=twsrc%5Etfw

Μικρό τυράκι: Το Gone For Good είναι μια ακόμα συνεργασία του Χάρλαν Κομπέν και του Netflix, μετά την πολωνική σειρά “Στα Δάση” , τη βρετανική σειρά “Ο Ξένος” και την ισπανική σειρά “El Inocente”. Το βιβλίο του Χάρλαν Κομπέν «Ο ξένος», όπου βασίζεται η ομότιτλη σειρά του Netflix, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ. Προχωράμε.

https://t.co/cPJwUbJ394

Γιατί κολλάς με τον Αθώο;

Σκηνή πρώτη: Ένας άντρας με μαυρισμένο μάτι κάθεται στην καρέκλα και αλλάζει look ξυρίζοντας τα μαλλιά του σε κάτι που θυμίζει φυλακή. Αρχίζει να διηγείται πώς κατέληξε εκεί.

https://t.co/D0fGZEtFvN

Όταν ο Mateo Vidal (Mario Casas) ήταν φοιτητής στη νομική σχολή, πήγε με τον αδελφό του Isma (Jordi Coll) σε ένα κλαμπ. Καθώς μιλάει με ένα κορίτσι που ονομάζεται Eva (Ariadna Carbol) στο κλαμπ, ένας από τους φίλους της, ο Hugo (Alejandro Albarracín), ζηλεύει και ξεκινά καυγά με τον Isma, που μετατρέπεται σε φασαρία έξω από το μαγαζί. Ο Ματ μπλέκεται άθελα του στη συμπλοκή, και στην πορεία σκοτώνει κατά λάθος έναν άνδρα που ονομάζεται Daniel (Eudald Font) όταν τον σπρώχνει με δύναμη πάνω σε μεγάλες πέτρες και σπάει το κεφάλι του. Η ζωή του αλλάζει για πάντα.

‘Η όπως  τα γράφει το Netflix: Ένας ακούσιος φόνος οδηγεί έναν άντρα σε έναν σκοτεινό ιστό ίντριγκας και φόνων. Μόλις βρίσκει την αγάπη και την ελευθερία, ένα τηλεφώνημα επαναφέρει τον εφιάλτη.

https://twitter.com/ashleam93/status/1389238479360561158?ref_src=twsrc%5Etfw

Στα πρώτα επεισόδια πιστεύεις ότι παρακολουθείς την ιστορία του Ματ. Μέγα λάθος. Γιατί όλοι έχουν μια σκοτεινή ιστορία να σου αφηγηθούν. Άρα δεν υπάρχει μόνο μια κεντρική ιστορία στα ισπανικά σίριαλ, κάθε χαρακτήρας έχει το δική του πλοκή να αναπτύξει. Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις ως θεατής τι γίνεται άρα δεν βαριέσαι και πατάς με αγωνία το επόμενο επεισόδιο, Είσαι πελατάκι τους.

https://twitter.com/hashtag/TheInnocent?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πίσω στην υπόθεση: Ο Ματ παίρνει τέσσερα χρόνια για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής στη φυλακή. Φεύγει με άδεια όταν οι γονείς του πεθαίνουν ξαφνικά. Συναντά μια γυναίκα που ονομάζεται Ολίβια Κόστα (Aura Garrido) και νιώθει την καρδιά του να χτυπά αλλά πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή για να τελειώσει την ποινή του. Ξαναχτίζει τη ζωή του μετά την αποφυλάκιση του. Ο Ίσμα του δίνει δουλειά στο δικηγορικό του γραφείο. Η Ολίβια, κάποτε ξανθιά αλλά τώρα μελαχρινή, επιστρέφει στη ζωή του όταν παρευρίσκεται σε μια συνάντηση στην εταιρεία του, και παντρεύονται. Κάπως δεν γίνονται αυτά αλλά έτσι είναι τα ισπανικά. Δεν είναι από τη ζωή βγαλμένα.  Ο Ίσμα πεθαίνει ξαφνικά, αφήνοντας στον Ματ την εταιρεία. Μόλις μάθουν ότι θα γίνουν γονείς, ο Ματ και η Ολίβια ψάχνουν για ένα σπίτι στην παλιά γειτονιά του Ματ.

Μην περιμένετε να λάβετε απαντήσεις από το δεύτερο επεισόδιο. Δεν κάνουμε σπόιλερ αλλά προειδοποιούμε: το μυστήριο ξεδιπλώνεται αργά, σχεδόν με βασανιστικό τρόπο. Και κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται. Κράτα το αυτό.

https://twitter.com/netflix?ref_src=twsrc%5Etfw

Κάθε επεισόδιο φωτίζει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα και μια συναρπαστική αφήγηση σας λέει την ιστορία του. Στον κόσμο των Αθώων, κάθε χαρακτήρας είναι ελαττωματικός και κυνηγημένος από ένα αμαρτωλό παρελθόν.

https://twitter.com/HarlanCoben?ref_src=twsrc%5Etfw

Στα τελευταία λεπτά του τελευταίου επεισοδίου η σειρά κλείνει το μάτι στον θεατή: “Αφήνεις πίσω σου όλα όσα ήσουν, και επικεντρώνεσαι σε ό,τι μπορείς να γίνεις”. Ο Χάρλαν Κομπέν σίγουρα ξέρει πώς να ξεγελάσει το κοινό του.