Μα, σπανακόρυζο; Σπανάκι με ρύζι και λεμόνι; Έχουμε παστίτσιο, γεμιστά, μουζάκα όπως λένε οι τουρίστες, σουτζουκάκια, μοσχαράκι κοκκινιστό (the greek way), σπετσοφάι. Α, ναι, έχουμε και σουβλάκι. Σουβλάκι Σέλβιν Μακ από το Κεντάκι της Αμερικής που ντροπιάζεις την γενέτειρά σου και τα KFC. Σουβλάκι με τζαζτζίκι, σε όποια εκδοχή το θες. Με κοτόπουλο, κεμπάπ, ό, τι επιθυμεί η όρεξή σου.

Δεν καταλαβαίνετε την έκρηξή μας, δεν θα σας παρεξηγεί κανείς. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο παίκτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού, μέσω του blog του στον ΕΣΑΚΕ, μίλησε για την αναμέτρηση της ομάδας του με την ΑΕΚ και μέσα σε όλα, δηλαδή την ετοιμότητα του Παναθηναϊκού για το το παιχνίδι, το νταμπλ, τους οπαδούς και γνωστά που λένε οι παίκτες, μίλησε για την εμπειρία του στη Θεσσαλονίκη.

via GIPHY

Όπως είπε, «κλείνοντας αυτή μας την επικοινωνία θα ήθελα να αναφερθώ και σε κάτι εκτός μπάσκετ. Τις τελευταίες ημέρες επισκεφτήκαμε δύο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Στη Θεσσαλονίκη, όπου μείναμε περισσότερες ημέρες, είχα την τύχη να δοκιμάσω το πιο υπέροχο ελληνικό φαγητό. Μου είπαν ότι λέγεται σπανακόρυζο. Είναι ό,τι καλύτερο έχω γευτεί στην Ελλάδα. Τα ξαναλέμε σύντομα».

Όχι Σέλβιν Μακ, δεν θα τα ξαναπούμε σύντομα. Πρώτα θα τιμήσεις το ελληνικό, αυθεντικό σουβλάκι και μετά θα μιλήσουμε σοβαρά.