Σε λίγες μέρες, οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν ξανά με αυτοκίνητα, με θόρυβο και περαστικούς που σταματούν απότομα μπροστά στις βιτρίνες των καταστημάτων για να δουν τις τιμές στα καλοκαιρινά μαγιό. Οι θέσεις πάρκινγκ θα μειωθούν και στη Πλατεία Συντάγματος οι άνθρωποι θα βγαίνουν από το μετρό σε μια παράταξη που θυμίζει τους στρατιώτες πριν τον πόλεμο.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα υποδεχθούν και πάλι τους πελάτες τους. Γενικότερα, σταδιακά θα επιστρέψουμε σε μία καθημερινότητα που κάποτε φάνταζε δεδομένη αλλά τελικά, δεν ήταν και τόσο. Λίγο πριν ζήσουμε ξανά τις στιγμές του παρελθόντος που τόσο μας έλειψαν, ας θυμηθούμε πώς έμοιαζαν και θα μοιάζουν για λίγο ακόμα οι δρόμοι της Αθήνας.

Ο Διαμαντής Καραναστάσης, χρησιμοποιεί την ταινία Αθήνα τη Νύχτα (1962) και δημιουργεί την τέλεια αντίθεση με την Αθήνα τις Νύχτες στο 2021. Με ένα 15λεπτο κινηματογραφικό έργο και τις κατάλληλες μουσικές να συνοδεύουν τις εικόνες που μας μεταφέρει, βλέπουμε την πόλη να έχει -αναγκαστικά- τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα στέκια και οι λεωφόροι που κάποτε έσφυζαν από ζωή, τώρα προσπαθούν να σηκώσουν το βάρος της απουσίας των ανθρώπων που μέχρι και λίγους μήνες πριν, γέμιζαν κέρδιζαν με τις φωνές τους την σιωπή. Στο 2021 πια, μας κέρδισε εκείνη, αλλά όχι για πολύ ακόμα. H ταινία 11 μ.μ. γυρίστηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου και την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους.