Την πρώτη φορά που συνεργάστηκαν, ξεκίνησε το lockdown. Τώρα, και λίγο πριν λήξει το lockdown, επιστρέφουν με την online παράσταση. Ναι, Ζήσης Ρούμπος και Αριστοτέλης Ρήγας είπαν να την ξανακάνουν την προσπάθεια, με την παράσταση “Ένας Χρόνος Μέσα“. Στο μεταξύ, πρόκειται για την πρώτη και μοναδική παράσταση στο είδος της στα Ελληνικά χρονικά, που συνδυάζει stand up comedy, μουσική κωμωδία και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς με πλήρη μπάντα, τους G- Spot Experiment, επί σκηνής. Bonus: το δίδυμο Ρούμπος – Ρήγας στα καλύτερά τους. Στα plus -ακόμα και αν έρχεται σε μια εποχή αισιόδοξη, αν σκεφτεί κανείς πως σιγά σιγά βγαίνουμε και χωρίζουμε και με το 13033– η παράσταση είναι online. Μετάφραση: δεν κινδυνεύει από ένα ακόμα αιφνίδιο κλείσιμο. 
 
Σε κάθε περίπτωση, για να ξέρουμε τι μας περιμένει, κάναμε μερικές ερωτήσεις στον Αριστοτέλη Ρήγα, ο οποίος μέσα από αυτές βρήκε τον τίτλο και της επόμενης παράστασής του. Ή και όχι. Προχωράμε. 
 
Την πρώτη φορά που συνεργαστήκατε με Ρούμπο, μας «έκλεισαν». Τι μπορεί να πάει στραβά αυτή τη φορά;
 
Το ρωτάς; Είναι προφανές. Τώρα θα μας “ανοίξουν”. Ειλικρινά δεν ξέρω τί είναι πιο αστείο. Το γεγονός ότι “κλείσαμε” με τα 300 κρούσματα την ημέρα ή το ότι “ανοίγουμε” με τα 4000. Βασικά ξέρω τι είναι πιο αστείο. Το “ένα χρόνο μέσα”. Έχει κανονικά αστεία αυτή η παράσταση, που σε κάνουν να γελάς, όχι τραγικά πράγματα με τα οποία γελάμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. 
 
Τι ακριβώς θα απολαύσουμε στο «Ένας Χρόνος Μέσα»;
 
Η παράσταση στο πρώτο μισό έχει τον Ζήση Ρούμπο επί σκηνής, που για πρώτη φορά μαγνητοσκοπεί κείμενά του τα οποία και ανεβαίνουν στο διαδίκτυο. 
Στο δεύτερο μισό της, ανεβαίνω εγώ που για πρώτη φορά συνεργάζομαι επί σκηνής με full band, τους αγαπημένους μου συνεργάτες “G-spot experiment”, σε νέα κείμενα και σε απογειωτικά mashup. Στο τρίτο μισό της παράστασης ανεβαίνει επί σκηνής ΚΑΙ ο Ζήσης και κάνουμε μουσικο κωμικούς αυτοσχεδιασμούς.
Επίσης τα μαθηματικά δεν είναι το ισχυρό μου σημείο, αν δεν το έχετε καταλάβει. Και επειδή δεν είχαμε αρκετές καινοτομίες, έχουμε γράψει και ένα original κωμικό τραγούδι με τον Ζήση με τον αρκετά περιγραφικό τίτλο “ένα χρόνο μέσα”.  Πέρα από το γεγονός δηλαδή ότι αυτή η παράσταση σπάει ένα τεράστιο σερί από πρωτιές και φέρνει στους ψηφιακούς δέκτες όποιου έχει internet, οπουδήποτε στον κόσμο δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω για να σας πείσω να τη δείτε. Α ναι. Είναι πολύ αστεία. 
 
Πόσο τοις εκατό κωμωδία και πόσο τοις εκατό μουσική θα είναι αυτή η παράσταση; Με το χέρι στην καρδιά.
 
Αυτή η παράσταση είναι 100% κωμωδία και μουσική κωμωδία. Δηλαδή αν ήταν να παίζω κανονικά τραγούδια δεν θα υπήρχε λόγος να ασχοληθώ με το standup comedy. Οτι μουσική βγαίνει απ την κιθάρα μου και από την μπάντα, έχει μόνο ένα σκοπό. Να είναι αστεία. 
“Να μαγαπάδες” δεν έχουμε εδώ.
 
Ήσουν καθόλου προκατειλημμένος με την ιδέα της online παράστασης; 
 
Ναι, αρκετά. Βλέπεις, η μαγνητοσκοπημένη παράσταση μεταφέρει ένα κλάσμα μόνο της εμπειρίας που αποκομίζει κανείς από μια ζωντανή παράσταση. 
Η λέξη κλειδί εδώ είναι το “ζωντανή”.  Απο την άλλη όμως σκέφτηκα ότι το online θέαμα, πέρα απ ότι παραμένει απόλυτα ασφαλές, είναι κάτι που μπορεί να φτάσει σε μέρη που δύσκολα θα φτάσω εγώ και ο Ζήσης. Μπορεί να το δουν άνθρωποι απ όλο τον κόσμο, από μέρη που πιθανότατα δεν θα πάμε ποτέ στη ζωή μας. Την Αμερική, τον Καναδά, το Κιλκίς. Επίσης, ακόμα και τώρα που θα βγούμε επιτέλους έξω, η παράσταση θα είναι διαθέσιμη ως ποιοτικό θέαμα και μετά τις 11 το βράδυ! Προβάλλεται από Πέμπτη ως Κυριακή 8 το βράδυ με 5 το πρωί! Γιατί, το νετφλιξ έχει καλύτερα πράγματα; (Οκ έχει, αλλά έχει και χειρότερα.)
 
Πώς πέρασες εσύ αυτόν τον ένα χρόνο μέσα;
 
Πέρασα τόσο καλά που πιστεύω ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί από την ηλικία μου. Γενικά νομίζω από την ηλικία του πλανήτη. Κανονικά την επόμενη πρωτοχρονιά θα έπρεπε ΟΛΟΙ να πάμε τα ρολόγια μας, ένα χρόνο πίσω.  Ωπ, να εναλλακτικός τίτλος παράστασης!
 
Για να απολαύσεις την παράσταση, κάνε τα κουμάντα σου με τα εισιτήρια εδώ