Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα 40 ετών καθώς φέρεται να μόλυνε είκοσι δύο ανθρώπους με COVID-19, ανάμεσα στους οποίους και τρία βρέφη ενός έτους. Ο άνδρας παρά το γεγονός ότι είχε εμφανίσει συμπτώματα της νόσου πήγε κανονικά τόσο στη δουλειά του όσο και στο γυμναστήριο, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο.

Σύμφωνα με τις πήγες της αστυνομίας, η υπόθεση ερευνάται από τον Ιανουάριο, όταν και παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Manacor της Mallorca. Ο συλληφθείς θεωρείται υπεύθυνος για την εμφάνιση τόσων πολλών κρουσμάτων διότι συνέχισε να πηγαίνει στο χώρο της εργασίας του, παρά το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοί του είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την κατάσταση της υγείας του και τον συμβούλευαν να παραμείνει σπίτι, ωστόσο εκείνος αρνιόταν να κάνει καραντίνα.

Αν και επισκέφθηκε ένα ιατρικό κέντρο για να κάνει τεστ COVID, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα πήγε στο γυμναστήριο και την επόμενη μέρα, ενώ είχε υψηλό πυρετό, πήγε ξανά στο γραφείο του και, μάλιστα, αρνήθηκε επίμονα να επιστρέψει σπίτι παρά τις πιέσεις συναδέλφων και προϊσταμένων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Αρχές κατά την παραμονή του στο χώρο της εργασίας τριγυρνούσε στα γραφεία με χαμηλωμένη τη μάσκα, έβηχε και έλεγε «Θα σας μολύνω όλους». Το τεστ βγήκε θετικό όπως αναμενόταν. Πέντε ακόμα συνάδελφοι του βγήκαν θετικοί στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις επόμενες μέρες.

 

Όμως ο φίλος μας δεν περιορίστηκε στους συναδέλφους. Επισκέφθηκε και πολλούς συγγενείς του, με αποτέλεσμα να κολλήσει και τρία μικρά παιδιά, όλα τους ηλικίας ενός έτους, ενώ μόλυνε και τρεις πελάτες που πήγαιναν στο ίδιο γυμναστήριο με εκείνον, οι οποίοι με τη σειρά τους μετέδωσαν τον ιό στις δικές τους οικογένειες.

Συνολικά μολύνθηκαν 22 άνθρωποι, κανείς από αυτούς όμως δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την αρχή της πανδημίας, στην Ισπανία έχουν καταγραφεί περίπου 3,5 εκατ. κρούσματα και οι θάνατοι ανέρχονται στους 77.600.