Update: Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αν και καθυστερημένα, έπραξε το σωστό και πλέον, επίσημα, είναι υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού. Η ψηφοφορία που διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με και τα αποτελέσματά της έγιναν γνωστά το πρωί της Τρίτης, έβαλε το πρώην μέλος του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στη θέση του με 658 υπέρ και 25 κατά.

Την περασμένη εβδομάδα, η αρμόδια επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έστρωσε τον δρόμο για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή αλλά και για την οπλοκατοχή.

H επιτροπή Juri, με ψήφους 22 υπέρ και 2 κατά, εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας ενώ για τη δεύτερη υπόθεση που είχε να κάνει με τη προσβολή συμβόλου, όταν ο Ιωάννης Λαγός θεώρησε σωστό να σκίσει εντός του Ευρωκοινοβουλίου τη σημαία της Τουρκίας, η εισήγηση ήταν αρνητική.

Μετά την άρση της ασυλίας του Λαγού από το ευρωκοινοβούλιο, αναμένεται οι ελληνικές αρχές να εκδώσουν ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης. Αν βρίσκεται στο Βέλγιο, τότε η αστυνομία θα μπορεί να τον συλλάβει εκτός και αν αποφασίσει από μόνος του να επιστρέψει στη χώρα μας και να παραδοθεί. Πάντως, ο ίδιος δεν δείχνει έτοιμος να περάσει την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα.

https://twitter.com/hashtag/%CE%B3%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πού να βρίσκεται ο Χρήστος Παππάς άραγε;