Θα μας λείψουν; Φυσικά και όχι. Θα αναπολήσουμε ποτέ τις εποχές που, αφού είχαμε τσεκάρει αν έχουμε πάρει κλειδιά-κινητό-μάσκα πριν βγούμε από το σπίτι, ακουγόταν μια φωνούλα μέσα μας «sms έστειλες;»; Απίθανο. Θα νιώσουμε λιγότερο χρήσιμοι που πλέον δεν θα μπορούμε να απαντήσουμε αν κάποιος μας ρωτήσει τι sms να στείλει για τον γιατρό; Ούτε κατά διάνοια.

Αν λείψει κάτι είναι το 13033 ποτέ μα ποτέ δεν σε άφηνε στο “διαβάστηκε” -και αυτό δεν το λες και λίγο. Μπορεί οι απαντήσεις του να μην διακρίνονταν για τη φαντασία και την πρωτοτυπία τους, όμως απαντούσε άμεσως. Πάντα διαθέσιμο να “εγκρίνει” μια βόλτα ή μια συναρπαστική επίσκεψη στο super market (τις μεγαλύτερες συγκινήσεις της καραντίνας πάνω από τη βαρελίσια φέτα τις ζήσαμε).

Το sms στο 13033 μάς αποχαιρετά, κατά τα φαινόμενα (ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος) αμέσως μετά το Πάσχα μόλις ανοίξει η εστίαση (δηλαδή και τα ΜΠΑΡ για ένα ΠΟΤΟ, ρε φίλε). Ορίστε, μία που το γράψαμε ότι δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος, μία που ο “αγαπημένος” Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι “δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί” και ότι ίσως χρειστούν 2-3 εβδομάδες μέχρι να ληφθεί η απόφαση.

Μεταξύ μας από ένα σημείο και μετά το sms έμοιαζε ακατανόητο ως πολιτική -σαν έθιμο που είχε ξεμείνει γιατί «έτσι γίνεται». Ειδικά στο δεύτερο lockdown η μόνη χρησιμότητά του ήταν η εξής μία: κάθε φορά που η αρμόδιες αρχές έδιναν στη δημοσιότητα συνολικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση του sms, θα βρισκόταν πάντα ένας δημοσιογράφος αρκετά πρόθυμος για να οργιστεί η δημοσιοποίηση των συνολικών στοιχείων από τις αρμόδιες αρχές αποτελούσε την ιδανική αφορμή ώστε «οργισμένοι» δημοσιογράφοι να υψώνουν το δάχτυλο αν έβλεπαν κόσμο να κάνει Κυριακάτικη βόλτα στον Φλοίσβο (ανήκουστο!) και αν εξανίστανται: «δηλαδή όλοι αυτοί έχουν στείλει sms για άθληση;».

Ο λόγος της κατάργησης είναι προφανής και εύλογος -και για αυτό ακόμα και τώρα έχουμε τις επιφυλάξεις αν όντως θα τελικά θα συμβεί: εφόσον από τη Δευτέρα του Πάσχα θα μπορούμε να πηγαίνουμε σε όποιο εστιατόριο ή καφετερία θέλουμε, εντός ή εκτός των ορίων του δήμου όπου κατοικούμε, δεν έχει νόημα να στέλνουμε sms.

Ναι, υπάρχουν και κάποιοι παρατηρητικοι που θα πουν, ακόμα και να δεν ξαναστείλουμε στο 13033, το sms θα υπάρχει στη ζωή μας. Διότι, αν δεν το θυμάστε, για τις αγορές με click away ή click inside υπάρχει και το 13032. Το ποιο; Αυτό ακριβώς λέμε.