Μετά από 108 μέρες κράτησης, η Μελέκ Ιπέκ αφέθηκε ελεύθερη σε μία δικαίωση για την ίδια και τις κόρες της που άργησε να έρθει. Η Μελέκ σκότωσε τον άντρα της ο οποίος την βασάνιζε συστηματικά και απειλούσε την ζωή της ίδιας αλλά και των δύο παιδιών τους.

Η 31χρονη Τουρκάλα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον σύζυγο της στις 7 Ιανουαρίου όταν και κατάφερε να πάρει στα χέρια της την καραμπίνα του την ώρα που εκείνος κινήθηκε απειλητικά εις βάρος της. Οι διωκτικές Αρχές της Τουρκίας έκριναν πως η δολοφονία δεν έγινε στο πλαίσιο της αυτοάμυνας και αποφάσισαν τη φυλάκισή της.

https://t.co/4AJz5my7WL

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η Μελέκ είχε βασανιστεί και βιαστεί συστηματικά από τον άντρα της στα 12 χρόνια γάμου τους. Στην κατάθεσή της, μετέφερε μερικά από τα λόγια του συζύγου της: «Μία δικαστική εντολή δεν θα σε σώσει, θα καταθέσω εναντίον σου και ακόμη και εάν με φυλακίσουν, θα σε σκοτώσω και εσένα και τα παιδιά όταν αποφυλακιστώ, Όταν σας σκοτώσω, θα κομματιάσω τα σώματά και θα σας ταΐσω στα σκυλιά και κανείς δεν θα ξέρει ότι είστε νεκροί».

https://twitter.com/hashtag/melekipek?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

Το βράδυ που η Μελέκ πυροβόλησε τον άντρα της, την είχε χτυπήσει επανειλημμένα και είχε φοβηθεί τόσο για τη δική της ζωή όσο και των παιδιών της, 9 και 7 ετών. Μάλιστα, την είχε δέσει με χειροπέδες σε εμβρυακή στάση τραυματίζοντάς την με μαχαίρι.