Με τον χρόνο δεν έβαλε κανείς. Ποιοι είμαστε εμείς για να το κάνουμε. Όχι, πες μου, σε παρακαλώ. Μεγαλώνουμε και καθώς μεγαλώνουμε, οι αντοχές, οι προτεραιότητες μας, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο αλλάζει. Ναι ρε, γερνάμε, για να το πούμε αλλιώς. Και εσένα εκεί, που λες «συμβιβάζεστε», να ξέρεις σε έχω ακούσει.

Μετά λοιπόν από τα πράγματα που κάνεις και δείχνουν ότι είσαι γέρος στην ψυχούλα (δεν πάει να λέει η ταυτότητά σου άλλα), υπάρχουν 8 αλάνθαστες ατάκες για να καταλάβεις φίλε 35άρη ότι μπορεί να η ηλικία σου απέχει εξίσου από τα 20 και τα 50, αλλά η καρδούλα σου ήδη ξέρει ότι αν μπορούσες να επιλέξεις με τον 50άρη θα έκανες παρέα.

«Μα τι μουσική ακούνε οι πιτσιρικάδες σήμερα»

Ατάκα-κλασικό σημάδι «γεροντισμού» που ακούγεται συνήθως από ανθρώπους που θεωρούν φρέσκια την playlist του RED 93,6 και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Californication των RHCP. Τι 20 χρόνια ΓΤΣΜ;

 

via GIPHY

Μικρός/μικρή

Όταν αποκαλείς «μικρό/μικρή» όχι ένα κυριολεκτικά μικρό σε ηλικία παιδί, αλλά έναν 25άρη, τότε ξέρεις. Είσαι ήδη αυτός που θέλει να κάτσει στο τραπέζι με τη νεολαία.

«Φίλε, η ηλεκτρική κουβέρτα θα σε σώσει»

Για την ηλεκτρική κουβέρτα τα είχαμε γράψει και εδώ. Αν δεν ζεις σε σπίτι που τα ντουβάρια του έχουν να νιώσουν τον καυτό σωλήνα της κεντρικής θέρμανσης από την εποχή που ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ένας ταλαντούχος επιθετικός, τότε οποιαδήποτε συζήτηση για ηλεκτρική κουβέρτα αυτόματα σε κάνει άξιο συνομιλητή με το κοινό του Γιώργου Αυτιά.

«Γιατί είναι τόσο δυνατά η μουσική εδώ;»

Ποτέ η μουσική σε ένα μικρό συνοικιακό μπαρ δεν είναι πολύ δυνατά. Εσύ είσαι πολύ γέρος.

via GIPHY

«Ωραίο κουτί, κράτα το»

Όχι, δεν είσαι σε φάση μετακόμισης και ψάχνεις απεγνωσμένα κούτες και κουτιά για να βάλεις πράγματα. Μιλάμε ότι η ατάκα αυτή λέγεται για ένα οποιοδήποτε τυχαίο κουτί που θα δεις (μπορεί να είναι μια άδεια συσκευασία παπουτσιών) και θεωρείς σώφρον να συμβουλεύσεις κάποιον να το κρατήσει γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Θα είναι χρήσιμο να φυλάξεις κάτι; Ναι, αλλά τι; Οτιδήποτε, είσαι σε μια φάση που σου φαίνονται όλα δυνητικά χρήσιμα σε φάση «Να μια βελόνα πλεξίματος, ας την κρατήσω ποτέ δεν ξέρεις». Ξέρεις…

«Μμμ.. τελικά έβαλε ψυχρούλα απόψε, καλά έκανες και πήρες κάτι»

Ιούνιο μήνα, στην Αθήνα. Έχεις γίνει όπως οι γονείς σου.

 

via GIPHY

«Ρε συ, αυτό είναι τεράστια σπάταλη!»

Όχι, δεν μιλάμε για την περίπτωση που πήγε κάποιος και πήρε το PS5 ενώ έχει απλήρωτο το νοίκι. Μιλάμε για την περίπτωση που απλώς ξέχασε ανοιχτό το φως στο δωμάτιό του.

«Λέω να μην πιώ με νυστάζει»

Κάποτε το αλκοόλ ήταν φίλος σου. Όχι πια.