Η περίοδος στις γυναίκες είναι μία από τις πιο γνωστές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος στον κόσμο. Παγκοσμίως. Από πάντα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν άτομα -άντρες στο σύνολό τους- που αηδιάζουν και μόνο στην ιδέα αυτής της εικόνας. Βρισκόμαστe στον 21ο αιώνα, το 2021, μην ξεχνιόμαστε. Παραμένει η περίοδος ένα ταμπού ζήτημα; Ναι, παραμένει και κακώς συμβαίνει αυτό.

Μία γυναίκα που εργάζεται στον τομέα της υγείας, συνηθίζει να αφήνει ένα κουτί με ταμπόν στο ντουλάπι της μαζί με τα υπόλοιπα πράγματά της. Ένας συνάδελφός της που έτυχε να περάσει από δίπλα της όσο το ντουλάπι της ήταν ανοιχτό, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για αυτό το ”θέαμα”. Δεν είδε τον χάρο με τα μάτια, είδε απλά το κουτί με τα ταμπόν.

Ο προϊστάμενος της γυναίκας την κάλεσε στο γραφείο του, της είπε πως πρόκειται για λεπτό ζήτημα και της ζήτησε να διορθώσει την κατάσταση αφού ο συνάδελφός της χαρακτήρισε αηδιαστική αυτή την εικόνα. Εκείνη το έκανε, αλλά με τον δικό της τρόπο. 

Άλλαξε τη φωτογραφία στο κουτί των ταμπόν με μία άλλη στην οποία διαβάζουμε το εξής: Θρεπτικές μπάρες με αίμα της Μητέρας Φύσης. Μαζί με αυτές τις λέξεις, βλέπουμε και μια μπανιέρα γεμάτη με αίμα. Ο συνάδελφος της γυναίκας άνοιξε το ντουλάπι της κρυφά και όταν είδε το κουτί, ενημέρωσε τον προϊστάμενο με εκείνον να μην θεωρεί αστεία τη φάρσα της. Σε επικοινωνία που είχε με το τμήμα προσωπικού, πάντως, δέχθηκε συγχαρητήρια για την κίνησή της ενώ το ίδιο συνέβη όταν μοιράστηκε την ιστορία της στο Reddit.