Οι Support Art Workers, οι καλλιτέχνες που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους χωρίς καμία ουσιαστική υποστήριξη από το κράτος εν μέσω της πανδημίας, πραγματοποίησαν την Κυριακή μια μεγάλη, ανατριχιαστική δράση. Με τουλάχιστον 300 καλλιτέχνες να είναι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια, τραγούδησαν το ”El Pueblo Unido Jamás Será Vencido” για να μας υπενθυμίσουν ότι ένας λαός που είναι ενωμένος, δεν είναι ποτέ νικημένος.

https://twitter.com/sawgreece?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι 300 και πλέον άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, στη συγκέντρωση που οργανώθηκε μετά από μία ακόμη πρωτοβουλία των Support Art Workers, τηρώντας τα μέτρα, αποφάσισαν να μεταφέρουν ένα μήνυμα μέσω του γνωστού πολιτικού τραγουδιού ”El Pueblo Unido Jamás Será Vencido” οποίο έγινε γνωστό για τους αγώνες του λαού της Χιλής απ΄ό την εποχή του Αλιέντε μέχρι και σήμερα.

”Ένα τραγούδι ορόσημο που έχει συνοδέψει όλους τους κοινωνικούς αγώνες της Χιλής, από την εποχή του Αλιέντε μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα το Δεκέμβρη του 2019 που τραγουδήθηκε από δεκάδες χιλιάδες Χιλιανούς σ’ ένα κοντσέρτο υπό τον γενικό τίτλο ‘Για την αξιοπρέπεια’. Αποτελεί πλέον έναν διεθνή ύμνο της αντίστασης της εργατικής τάξης κατά της αδικίας που πηγάζει από την εξουσία”.

H αρχή έγινε πριν λίγο καιρό στη Γαλλία και μεταφέρθηκε χθες, Κυριακή, στην Αθήνα με απόλυτη επιτυχία με τους συμβολισμούς και τα συναισθήματα να ξεχυλίζουν όσο οι συγκεντρωμένοι τραγουδούν.