Οι κούνελοι με τα σμόκιν και τα ποντικάκια με τα οποία ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σκέφτηκε (μα τι ιδέα) να στολίσει την Αθήνα για την περίοδο του Πάσχα δεν άρεσαν και πολύ στους Αθηναίους, αλλά ας μην κρυβόμαστε, ούτε σε εμάς άρεσαν. Ο ίδιος βέβαια, εμφανίστηκε απτόητος και κρυφοπερήφανος για την ιδέα του και το αισθητικό αποτέλεσμα στην πόλη.

Μιλώντας στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, «Έλα Χαμογέλα», ο κ.Πατούλης, αναφερόμενος στον τεράστιο λαγό με το σμόκιν, που στέκεται έτσι, βαριεστημένος, κοιτάζοντας το κενό πιο dead inside από ποτέ, δίπλα σε ένα αυγό που εύχεται καλό Πάσχα, είπε πως «αυτό που θέλαμε είναι μέσα σε αυτή τη στεναχώρια που όλοι έχουμε με την πανδημία, να δει ο κόσμος μια πασχαλινή ατμόσφαιρα από τη στιγμή μάλιστα που δεν θα φύγουν για τα χωριά τους. Οι επικρίσεις μου προκάλεσαν χαμόγελο. Αλλά είχα και θετικά σχόλια, πιστέψτε με. Αφού έκαναν το κόσμο να γελάσει πετύχαμε το στόχο μας θετικό είναι».

Στο μεταξύ, δεν καταφέραμε να μην προσέξουμε και την υπερπροσπάθεια της παρουσιάστριας να πει τον καλό τον λόγο για το υπέροχο (όχι) curation στους αθηναϊκούς δρόμους, με τα βλέμματα των αρκούδων και των λαγών να μας θυμίζουν πώς φαινόμαστε κάθε Δευτέρα στο γραφείο, προσπαθώντας να φανούμε ΟΚ. Ένα μπράβο, γιατί κατάφερε να το κάνει χωρίς να γελάσει. Δεν είναι και λίγο αυτό.