Και τι δεν έχουμε διαβάσει. Οι «κορονοεκδρομείς» όπως τους αποκαλούν τα έγκυρα μέσα της χώρας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορα διόδια και να βρεθούν στο χωριό τους για να ανεβάσουν την πίεση και την χοληστερίνη τους χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς. Οι αστυνομικοί έχουν δύσκολο έργο το οποίο θα γίνει ακόμα δυσκολότερο όσο περνούν οι μέρες. Πρέπει να ακούσουν τις δικαιολογίες των Ελλήνων και αυτό από μόνο του είναι αρκετό.

Για να περάσουν τα μπλόκα, οι ρομαντικοί του Πάσχα θα κάνουν τα πάντα. Ήδη έχουμε ακούσει πολύ όμορφες ιστορίες. Μια οικογένεια, λέει, με βαλίτσες και το σκυλί τους, είπαν στα όργανα της τάξης ότι πάνε το κατοικίδιό τους σε έναν κτηνίατρο στην Πελοπόννησο. Δεν πήγε και πολύ καλά. Αν θέλει κάποιος να περάσει τα διόδια, πρέπει να ετοιμάσει την τέλεια δικαιολογία. Οι παρακάτω «κορονοεκδρομείς» και οι δικαιολογίες τους, δείχνουν το δρόμο.

Τάκης, 102 χρονών: «Κύριε αστυνόμε, οι ελιές έχουν πιάσει δάκο. Μόνο ένα τόνο κάναμε φέτος και αν δεν προσέχω θα κάνουμε λιγότερο του χρόνου. Να, έχω και φωτογραφία που μου έστειλε ο ανιψιός μου στο Viber». Το αρνί του Τάκη έχει βγάλει το κεφάλι του από το παράθυρο όπως οι σκύλοι αλλά ο αστυνομικός δεν το είδε και τον αφήνει να περάσει.

Χρήστος, 34: «Κύριε αστυνόμε, βιάζομαι, είναι επείγον. Η πεθερά μου δεν μπορεί να μπει στο Facebook και να ποστάρει κριντζ ‘’καλημέρα’’. Χρειάζεται τη βοήθειά μου». Ο Χρήστος κουβαλάει 18 σούβλες τις οποίες έχει κρύψει στις ζάντες. Δυστυχώς όχι μόνο φαίνονται, αλλά λίγο πιο πίσω έχει προκαλέσει και ατύχημα. Ο αστυνόμος κάνει τα στραβά μάτια και τον αφήνει να περάσει.

Μιχάλης, 70: «Με πήραν πριν από λίγο. Ο γιος μου, ο Γιαννάκης, είναι υποψήφιος για να γίνει μέλος του διαόλου, έχω και το ηχογραφημένο. Να, ακούστε. Πρέπει να πάω να δω τι γίνεται». Ο Μιχάλης περνάει τα διόδια χωρίς καμία δυσκολία. Τα αίματα από τα κρέατα στάζουν από το πορτ μπαγκάζ.

Ιωάννα, 44: «Μεταφέρω το Άγιο Φως». Οι αστυνομικοί κάνουν το σταυρό τους και την αφήνουν να περάσει.

Κώστας, 27: «Καλησπέρα σας. Πλημμύρισε το σπίτι και κινδυνεύει η συλλογή μου από τζαζ δίσκους. Υπάρχει μάλιστα και ένας υπογεγραμμένος από τον ίδιο τον Πετρολούκα Χαλκιά». Ο αστυνομικός, σοκαρισμένος, ανοίγει τον δρόμο. Ο Κώστας σηκώνει το παράθυρο και βάζει τέρμα τη λίστα με παραδοσιακά που έχει φτιάξει για την Κυριακή του Πάσχα για να μπει στο κλίμα.

Μαρίνα, 56: «Είμαι η Ντόρα Μπακογιάννη και τίποτα δεν θα με κρατήσει μακριά από το χωριό μου». Οι αστυνομικοί κάνουν νόημα να ανοίξει ο δρόμος. Η Μαρίνα πατάει γκάζι, βγάζει την περούκα και γελάει.

https://www.youtube.com/watch?v=X1AgvXjdERI

Γιώργος, 55: «Είμαι από μία φιλανθρωπική οργάνωση και μεταφέρω τρόφιμα σε…», ο αστυνομικός του κάνει νεύμα να προχωρήσει. Ο Γιώργος κρατά τσιγάρο και στο κάθισμα του συνοδηγού στα πίσω καθίσματα, στο πορτ μπαγκάζ και στην οροφή, έχει κούτες με κρασί και τσίπουρο για την Κυριακή του Πάσχα.