Πάσχα στο χωριό; Ανέκδοτο είναι αυτό; Στην πόλη κυρίες και κύριοι, στην πόλη και στο μπαλκόνι μας θα κάνει κύκλους η σούβλα και για ακόμη μια χρονιά, ο θείος που ξυπνά από τις 4 τα ξημερώματα για να βάλει μπρος τη φωτιά, δεν θα μας προσφέρει λίγη πετσούλα μαζί με μία φραντζόλα ψωμί και λίγη γραβιέρα. Μόνοι τους και μόνοι μας. Εμείς και το αρνί μας. Αυτοί και το κατσίκι τους. Χωριστά, θλιμμένα, με το ραδιόφωνο να παίζει και εμείς να ακουμπάμε το χερούλι της πόρτας αντί για ένα ανθρώπινο χέρι στο χορό που ξεκινήσαμε.

Αν είχατε στο μυαλό σας μία ”μεγάλη έξοδο” καλύτερα να την ξεχάσετε. Μέχρι το περίπτερο θα πάμε να πάρουμε μία σόδα για να χωνέψουμε και πολύ μας είναι. Σχέδιο εντατικών ελέγχων στις εξόδους των πόλεων και στις εθνικές οδούς ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία για να μας πάρει τον αέρα. Θα έχουμε ωραιότατα μπλόκα σε κεντρικούς άξονες. Α, ναι, 10.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα μέτρα του Πάσχα σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

via GIPHY

Θα έχουμε ελέγχους στα διόδια ενώ διπλή προσοχή θα δοθεί στα άτομα που θα επικαλεστούν λόγους υγείας ή αγροτικές εργασίες. Παιδιά τις μαζέψαμε τις ελιές, ούτε στον στρατό δεν περνάει πια αυτή η δικαιολογία. ”Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά από την Αθήνα”, είπε στην χθεσινή του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha.

Μην προσπαθήσετε να ξεγελάσετε την αστυνομία γιατί αν σας τσακώσουν, εκτός από τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις. Το θέλουμε κάτι τέτοιο; Όχι φυσικά. Είπαμε, μην μας κάτσει η πέτσα στο λαιμό. Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. Για το Πάσχα υπάρχουν και drones για να δουν αν όντως ψήνεται καλά το αρνί ή η φωτιά είναι χαμηλή.