Είμαστε έτοιμοι για το περιβόητο ”τείχος ανοσίας”; Φυσικά και είμαστε. Όχι όλοι, αλλά ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού με τις ηλικίες 40-49 που ετοιμάζονται για τη δική τους Μεγάλη Εβδομάδα καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι να αρχίσει εμβολιασμός τους την Μεγάλη Παρασκευή. Πολλοί θεώρησαν ότι δεν είναι τυχαία η μέρα που θα λάβουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου και άρχισαν να αστειεύονται. Μια σύντομη βόλτα στο Twitter θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι εννοούμε.

https://twitter.com/Elkatsiki2010/status/1385218437895626753?ref_src=twsrc%5Etfw

Μαζί με το χιούμορ τους, οι γενιά των 40-49 θέλησαν επίσης να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και πως ο εμβολιασμός μπροστά σε αυτά που έχουν ζήσει μέχρι σήμερα, δεν είναι τίποτα μπροστά τους. Υπάρχει μια γενναία δόση υπερβολής σε όλο αυτό; Υπάρχει. Μας ενδιαφέρει; Καθόλου. Ας είναι η γενιά των 40-49 καλά, να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca και εδώ θα είμαστε να γελάμε όλοι μαζί. Αλλά είπαμε, εκείνοι δεν φοβούνται τίποτα. Γιατί;

Γιατί η γενιά αυτή έζησε τον κόσμο μας πριν και μετά το ίντερνετ, δηλαδή δεν χρειάστηκε τις συνταγές του Άκη για να βράσει μακαρόνια ούτε έψαξε στο Google τι μπορεί να σημαίνει ο πόνος στο στήθος.

Οι 40-49 έχουν ζήσει τις δύο πρώτες τετραετίες του ΠΑΣΟΚ. Είδαν τον Ανδρέα και τη Μιμή στο αεροπλάνο. Beat that.

Έζησαν εποχές Τσερνομπίλ και τώρα βρίσκονται, εδώ, ανάμεσά μας, ζωντανοί να πουν την ιστορία.

Μεγάλωσαν με Thundercats που αν το παρακολουθήσει τώρα ένα παιδί θα αρχίσει να κλαίει και να κοπανάει την τηλεόραση ζητώντας την Ντόρα την μικρή εξερευνήτρια.

Οι 40-49 έχει δει το έπος του ’87 και τον Καμπούρη να βαράει βολές. Κανένα άγχος λοιπόν για το εμβόλιο.