“Για εμάς ο καφές είναι απόλαυση, εμπειρία, ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων”

 

Με αυτά τα λόγια μας υποδέχτηκε η ελληνική εταιρεία specialty καφέ, Kudu Coffee Roasters, την οποία επισκεφθήκαμε πριν από λίγες μέρες, ώστε να μας μεταφέρει στον κόσμο του specialty καφέ και να μας μυήσει σε εκλεκτές ποικιλίες. Μπαίνοντας στις εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση, το μεθυστικό άρωμα των φρεσκοκαβουρδισμένων καφέδων άφησαν τη φαντασία μας να ταξιδέψει σε σημεία του κόσμου που ίσως δε θα μπορέσουμε να δούμε ποτέ από κοντά. Και ήμασταν σίγουροι ότι σε λίγα λεπτά θα δοκιμάζαμε κάτι μοναδικό.

 

Πίνοντας λοιπόν, έναν πραγματικά “εξωπραγματικό” specialty καφέ από τη φάρμα Finca Bonita στον Παναμά με επιγεύσεις ανανά και βανίλιας, μας μίλησαν για τη μαγεία της εξερεύνησης ιδιαίτερων καφέδων σε φάρμες στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική και στην Ασία, στο λεγόμενο Τροπικό του Καρκίνου, εκεί όπου όλες οι κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες είναι ιδανικές, ώστε το καφεόδεντρο να παράξει τους πιο εκλεκτούς κόκκους.

 

 

Απόλαυσε καφέδες από όλο τον κόσμο μέσω του Journey of Senses

 

Όπως μας εξήγησαν, η κάθε μικρή λεπτομέρεια μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και τη γεύση του καφέ. Η τοποθεσία, το υψόμετρο, η βροχόπτωση, ο ήλιος και η μορφολογία του εδάφους σε συνδυασμό με τον τρόπο επεξεργασίας των καρπών κάθε παραγωγού συντελούν στο τελικό αποτέλεσμα. Και στην Kudu Coffee Roasters αναζητούν τον πιο εκλεκτό από όλους που έχει μεγαλώσει στις ιδανικότερες συνθήκες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επισκεφθούν μικρές φάρμες με περιορισμένη σοδειά σε απομακρυσμένα χωριά.

Απόλαυσε καφέδες από όλο τον κόσμο μέσω του Journey of Senses

 

“Το πρώτο μας ταξίδι ήταν στον Παναμά και ήταν ό,τι πιο μαγευτικό είχαμε ζήσει μέχρι τότε. Παρόλο που κάναμε περίπου 16 ώρες να φτάσουμε, η πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε μας αντάμειψε.. Η ατμόσφαιρα, το τοπίο, τα καφεόδεντρα και η προσοχή με την οποία τα φρόντιζαν θα μας μείνει αξέχαστη. Δοκιμάσαμε εξωτικά φρούτα κατευθείαν από το δέντρο και γευτήκαμε καφέδες που ήταν ολόφρεσκοι. Ήταν κάτι το μοναδικό” ανέφερε ο Νίκος Φέρρας, CEO και ένας από τους ιδρυτές της Kudu Coffee Roasters.

Απόλαυσε καφέδες από όλο τον κόσμο μέσω του Journey of Senses

 

Θέλοντας να μας μεταφέρει στον κόσμο της εξερεύνησης του καφέ και να μας δώσει “μια γεύση” από τα μέρη που ευδοκιμεί, η ομάδα της Kudu Coffee Roasters σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα συνδυασμό που θα προσιδιάζει σε ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Έτσι, προέκυψε το “Journey of Senses”, μια συσκευασία στην οποία η Kudu Coffee Roasters χώρεσε 12 από τους αγαπημένους της καφέδες, με σκοπό κάθε πρωί να μας ταξιδεύει νοητά στα ηφαίστεια της Κόστα Ρίκα, στα άγρια τροπικά δάση της Αιθιοπίας και στους ομιχλώδεις πρόποδες του όρους της Κένυας, όπου μικροί αγρότες καλλιεργούν εξαιρετικούς καφέδες.

 

Βρες τους καφέδες του Journey of Senses

 

Δημιουργήθηκε ώστε κάθε μέρα να μην πίνουμε απλώς έναν ακόμη καφέ, αλλά να μεταφερόμαστε σε έναν άλλο κόσμο, πολύ μακριά από την Ελλάδα, εκεί που η καρδιά του καφέ χτυπά δυνατά. 

Με το Journey of Senses η καθημερινή κατανάλωση καφέ μετατρέπεται σε μια μοναδική γευστική εμπειρία, που μας φέρνει πιο κοντά στην κουλτούρα κάθε τόπου. Μέσα από μερικές γουλιές μπορούμε να γνωρίσουμε τα ξεχωριστά γευστικά προφίλ, τα μεθυστικά αρώματα της κάθε specialty ποικιλίας και το μοναδικό τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας καφέ που ακολουθεί η κάθε φάρμα ανά τον κόσμο. Ο καφές από συνήθεια ανάγεται σε ένα κρεσέντο ξεχωριστών γεύσεων και αρωμάτων που ξυπνούν τις αισθήσεις μας. Καφέδες με επιγεύσεις και αρώματα από σοκολάτα, κεράσι, βατόμουρα, ξηρούς καρπούς, δαμάσκηνα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, ώστε κάθε μέρα να μπορούμε να επιλέξουμε ποιον θα πιούμε ανάλογα με τη διάθεση και την όρεξη μας.

Παράλληλα, είναι η ιδανική συσκευασία για να έχουμε στο σπίτι μας και να προσφέρουμε στους φίλους μας επιλογές από κάθε γωνιά του κόσμου.Το Journey of Senses προσφέρεται για espresso ή φίλτρου.

 

Βρες τους καφέδες του Journey of Senses

 

Η επίσκεψή μας στην Kudu Coffee Roasters ολοκληρώθηκε με μια ξενάγηση στο χώρο όπου καβουρδίζονται οι καφέδες. Όλοι οι καφέδες της εταιρείας επεξεργάζονται on demand, ώστε να φτάνουν στα χέρια μας φρεσκοκαβουρδισμένοι με όλες τις γεύσεις και τα αρώματα ακόμα ζωντανά. 

 

Βρες τους καφέδες του Journey of Senses

 

Φεύγοντας από τις εγκαταστάσεις τους δύο πράγματα είναι δεδομένα: η μύηση μας στον εκλεκτό κόσμο του specialty καφέ και ότι αυτή την εβδομάδα ετοιμαζόμαστε για ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων στον Παναμά, στην Κόστα Ρίκα και στην Παπούα Νέα Γουινέα. 

Δες όλη τη διαδικασία επεξεργασίας του καφέ από την Kudu Coffee Roasters:

Βρες το Journey of Senses της Kudu Coffee Roasters