Καλά, μην παίρνετε αέρα. Εντάξει, ενθουσιαστείτε αλλά μην το παρακάνετε γιατί δεν είναι ακόμα επίσημο. Όπως όλα δείχνουν, όμως, η εστίαση μετά από έξι ολόκληρους μήνες θα ανοίξει ξανά κάτι που σημαίνει ότι θα βρουν την ησυχία τους οι πιλοτές και θα αναστενάξουν οι τουαλέτες των μπαρ. Έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον και μέχρι να επισημοποιηθεί το άνοιγμα, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας.

Η επιτροπή των εμπειρογνώμων που συνεδριάζει αυτή την ώρα, έχει δώσει το πράσινο φως στο άνοιγμα της εστίασης για τις 3 ή 4 Μαΐου. Ναι, καλά διαβάσατε, στις 3 ή 4 Μαϊου ενώ μέχρι και λίγες ώρες πριν, όλα έδειχναν ότι θα καθυστερήσει. Μιλάμε για εισήγηση και όχι για την τελική απόφαση αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως στο ημίχρονο είμαστε μπροστά στο σκορ και μένει να διασφαλίσουμε το μηδέν στην άμυνα.

via GIPHY

 

Η επιτροπή δίνει το ΟΚ για την επανεκκίνηση με τραπεζάκια έξω (ποιος κάθεται μέσα την άνοιξη άλλωστε;) και φυσικά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα αν και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση για να ανάψουμε τα καπνογόνα. Και μέσα σε όλα αυτά, οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου ίσως επιστρέψουν στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Όσο για τη Μεγάλη Εβδομάδα, ίσως δούμε στο ωράριο κυκλοφορίας την παράταση μίας ώρας.

Αντίθετα, το Πάσχα στην πόλη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο αφού από το πρωί η Αριστοτελία Πελώνη είχε εκφράσει τη θέση της κυβέρνησης για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.