“Η ζωή μας μια φορά μας χαρίζεται”. Αυτό ήταν το μήνυμά του Σπύρου Μπιμπίλα όταν εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού. Και αν για κάτι φημίζεται το πρόσωπό του 2021 είναι για τη συνέπεια του, την ειλικρίνεια του, την αμέριστη συμπαράστασή του σε όποιον τον έχει ανάγκη και για το θάρρος του να υψώσει το ανάστημά του. Που είναι τεράστιο ακόμη κι αν δεν φαίνεται. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus και στο υπέροχο εξώφυλλό του απαντά στις «κακές γλώσσες» βγάζοντας τη δική του, ενώ μιλά για όλα αυτά που τον κάνουν ένα περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Μίλησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Θανόπουλο για την πρώτη φορά που άκουσε τη λέξη “ανώμαλος” όταν ανακοίνωσε στη δασκάλα του ότι θέλει να γίνει ηθοποιός και πώς η μητέρα του φρόντισε να τον ατσαλώσει απέναντι σε κάθε επικριτικό και κακοήθες σχόλιο. Μίλησε για τη σεξουαλικότητά του και την περήφανη στάση ζωής του.

Τα γράψαμε μια φορά. Τα γράφουμε και πάλι: Γυρίζει την πλάτη στους κομπλεξικούς και βαθιά συμπλεγματικούς δημοσιογράφους που τον αντιμετώπιζαν στερεοτυπικά. Δεν προσβάλει κανέναν, δεν έχει ζηλέψει ποτέ πρωταγωνιστές και ντίβες και έχει καταφέρει να κάνει περιουσία, καριέρα και φίλους ζωής μέσα από το επάγγελμά του ηθοποιού. Χρησιμοποιεί κάθε βήμα, τηλεοπτικό και μη για να μιλήσει σε όλους. Ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να μπει στα λεξικά δίπλα από τη λέξη ενσυναίσθηση ως ορισμός της.Μακάρι η πολύχρωμη ταυτότητα του να γίνει το ουράνιο τόξο που περιμένουμε όλη να δούμε μετά την καταιγίδα.