Ο Σπύρος Μπιμπίλας μάς μαθαίνει πως τίποτα δεν είναι αφύσικο

Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus και παραδέχτηκε ότι είναι περήφανα μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μάς μαθαίνει πως τίποτα δεν είναι αφύσικο

Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus και παραδέχτηκε ότι είναι περήφανα μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.


"Η ζωή μας μια φορά μας χαρίζεται". Αυτό ήταν το μήνυμά του Σπύρου Μπιμπίλα όταν εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού. Και αν για κάτι φημίζεται το πρόσωπό του 2021 είναι για τη συνέπεια του, την ειλικρίνεια του, την αμέριστη συμπαράστασή του σε όποιον τον έχει ανάγκη και για το θάρρος του να υψώσει το ανάστημά του. Που είναι τεράστιο ακόμη κι αν δεν φαίνεται. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus και στο υπέροχο εξώφυλλό του απαντά στις «κακές γλώσσες» βγάζοντας τη δική του, ενώ μιλά για όλα αυτά που τον κάνουν ένα περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Μίλησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Θανόπουλο για την πρώτη φορά που άκουσε τη λέξη "ανώμαλος" όταν ανακοίνωσε στη δασκάλα του ότι θέλει να γίνει ηθοποιός και πώς η μητέρα του φρόντισε να τον ατσαλώσει απέναντι σε κάθε επικριτικό και κακοήθες σχόλιο. Μίλησε για τη σεξουαλικότητά του και την περήφανη στάση ζωής του.

"Η σεξουαλικότητά μου με απασχόλησε από πολύ νωρίς, έχοντας όμως πάντοτε τη σκέψη, πως οτιδήποτε συνέβαινε μέσα μου ήταν φυσιολογικό. Δεν μπορούσα να καταλάβω, παρότι τότε ήταν και μια περίεργη εποχή, τι είναι αυτό που έναν άνθρωπο μπορεί να το χαρακτηρίσει ως «μη φυσιολογικό». Μεγαλώνοντας, έμαθα ότι η κοινωνία έδινε αυτόν το χαρακτηρισμό, κυρίως σε ανθρώπους που αγαπούσαν άτομα του ίδιου φύλου. Επειδή, όμως, πάντοτε πίστευα πως οι άνθρωποι μπορούμε να αγαπάμε οποιοδήποτε άνθρωπο, μέσα μου αυτό μπήκε ως φυσιολογικό. Αυτή την ηθική αξία είχα, ότι δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο. Αφού η φύση με έχει κάνει να με τραβάει και το ίδιο φύλο, είναι φυσιολογικό. Σε αυτό το σημείο να σου πω, ότι εγώ έκανα σεξ για πρώτη φορά στα 21 μου. Αυτό συνέβη, γιατί πάντα το σεξ το συνδύαζα με την αγάπη".

Δεν ξέρω πόσες φορές άκουσε το χειροκρότημα του κοινού στο θέατρο. Είναι κρίμα που οι καρδούλες που του πατάμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν παράγουν τον ίδιο ήχο. Γιατί του αξίζει παρατεταμένο χειροκρότημα που δεν χωρίζει τους ανθρώπους σε φυσιολογικούς/κανονικούς και παρίες ή διαφορετικούς. Γιατί αναγνωρίζει ότι είμαστε όλοι τόσο ίδιοι και συνάμα τόσο ξεχωριστοί. Γιατί το χάδι και η αγκαλιά, η αγάπη, ο πόθος και η λαγνεία δεν χρειάζεται να ανήκουν αποκλειστικά στους ετεροκανονικούς ανθρώπους για να συνεχίσει η γη να γυρίζει.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν θα γίνει ποτέ μαϊντανός, όσο συχνά κι αν εμφανίζεται στην τηλεόραση, σε εκπομπές, παντού. Έχουμε ανάγκη από την ευγένεια, την αποδοχή, τον αντι-κομπλεξισμό, την αλληλεγγύη και την αστερόσκονη καλοσύνης που σκορπά στο πέρασμά του.Αν δεν υπήρχε ο Σπύρος Μπιμπίλας, θα έπρεπε κάπως να τον εφεύρουμε γιατί ο άνθρωπος αυτός δηλώνει χρόνια ότι υποστηρίζει όλες τις μειονότητες, σεξουαλικές, φυλετικές: "Έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν ανοιχτά γιατί είναι όλα φυσιολογικά άτομα και όλοι έχουμε ίσα και ίδια δικαιώματα. Δεν υπάρχει τίποτα παρά φύσιν, όλα η φύση τα έκανε". Preach.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένα φωτεινό πρόσωπο των ημερών στους σκοτεινούς καιρούς για την τέχνη του. Καλείται μέσω του ΣΕΗ να βάλει τάξη σε αυθαιρεσίες και ανοσιουργήματα ετών. Και το κάνει με ταπεινότητα, αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Δεν είναι καταδότης, δεν ανέχεται την ερώτηση «γιατί τώρα», δεν θα δειλιάσει να υψώσει το ανάστημά του (κι ας το θεωρεί μικρό ενώ στην ουσία είναι θεόρατο). Μας άνοιξε πριν μερικούς μήνες το σπίτι του σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για το #metooGR.

Τα γράψαμε μια φορά. Τα γράφουμε και πάλι: Γυρίζει την πλάτη στους κομπλεξικούς και βαθιά συμπλεγματικούς δημοσιογράφους που τον αντιμετώπιζαν στερεοτυπικά. Δεν προσβάλει κανέναν, δεν έχει ζηλέψει ποτέ πρωταγωνιστές και ντίβες και έχει καταφέρει να κάνει περιουσία, καριέρα και φίλους ζωής μέσα από το επάγγελμά του ηθοποιού. Χρησιμοποιεί κάθε βήμα, τηλεοπτικό και μη για να μιλήσει σε όλους. Ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να μπει στα λεξικά δίπλα από τη λέξη ενσυναίσθηση ως ορισμός της.Μακάρι η πολύχρωμη ταυτότητα του να γίνει το ουράνιο τόξο που περιμένουμε όλη να δούμε μετά την καταιγίδα.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα