Να μην πηγαίνατε στις πλατείες. Καλά, όχι, δεν είναι αυτό. ”Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα” μας ενημέρωσε τις πρωινές ώρες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και μάλιστα χωρίς να αναφέρει το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το φημολογούμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού ενώ τόνισε ότι δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της για το αν πάει ή όχι τελικά στην Κρήτη.

Μέσα στην ημέρα πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή των λοιμοξιολόγων ενώ δεν αποκλείεται το απόγευμα να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις για το ”άκυρο” που θα φάνε οι μετακινήσεις στα χωριά το Πάσχα αλλά κα τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Την ποια;

 

”Θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας”, πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Βέβαια, αν ζεις σε χωριό δεν χρειάζεται να πας σε χωριό το Πάσχα.