Το δικαστήριο της Μινεάπολης έκρινε ένοχο τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν για τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ένας θάνατος που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ προκαλώντας ένα κύμα αναταραχών και δίκαιων αντιδράσεων για την αντιμετώπιση που εξακολουθούν να έχουν οι μαύροι πολίτες στη χώρα των ”αστείρευτων ευκαιριών”.

Πρόκειται για μια ετυμηγορία ορόσημο διότι μέσα από αυτή δικαιώθηκε ο αγώνας των Αφροαμερικανών όλα αυτά τα χρόνια τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο κόσμο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το απόστημα του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων έχει σπάσει. Δυστυχώς, από το γόνατο του Σόβιν και τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ επιβεβαιώθηκε ότι τα όργανα επιβολής του νόμου μεταχειρίζονται διαφορετικά τους Αφροαμερικανούς αλλά και μέλη εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων.

https://t.co/0BXNKYyACT

 

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, δηλαδή για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που αφαίρεσε τη ζωή του Φλόιντ τον περασμένο Μάιο. Μόλις το σώμα των ενόρκων ανάγνωσε την ετυμηγορία, οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο αλλά και σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας συνθήματα.

”Ένοχος! Η δικαιοσύνη που αποδόθηκε με πόνο, αποδόθηκε τελικά στην οικογένεια του Τζορτζ Φλοιντ. Αυτή η ετυμηγορία είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία”, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ, Μπεν Κραμπ. ”Ήταν πολύ σημαντικό να πετύχουμε αυτή τη νίκη και το κάναμε. Ίσως τώρα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε λίγο καλύτερα”, σχολίασε με τη σειρά του ο Ρόντεϊ Φλόιντ, αδερφός του Τζορτζ. Ο αγώνας για δικαίωση, ωστόσο, δεν έχει τελειώσει καθώς παρόντες στο συμβάν ήταν άλλοι τρεις αστυνομικοί.

https://t.co/OQH5dTk00W