Τα νεότερα θέλουν τη φετινή Ανάσταση λίγο διαφορετική από την περσινή, αλλά εξίσου πανδημική. Τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό σχεδόν αποκλείεται, ενώ η Εκκλησία έχει βάλει τις προτάσεις τις στο τραπέζι, με ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ώρας της Ανάστασης. Σε άλλα νέα, πιθανότατα να γίνεις στις 9 ή στις 10 το βράδυ η Ανάσταση φέτος.

Ενώ η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει για το ζήτημα, τα σόσιαλ μίντια, αντικατοπτρίζοντας ακόμα μια φορά τη σκέψη του απλού λαού σαν και του λόγου μας, φέρνουν στην επιφάνεια αναρτήσεις και δημοσιεύσεις που προσπαθούν να βρουν τη θετική πλευρά στο φετινό, διαφορετικό Πάσχα. Σε μια από αυτές, στην οποία ο χρήστης χαίρεται που τουλάχιστον φέτος θα φάμε τη μαγειρίτσα νωρίτερα, σχολίασε ο Θεός. Ναι, ο σοσιαλμιντιακός Θεός. Έδωσε λοιπόν τη δική του εξήγηση για την όλη αλλαγή της ώρας της Ανάστασης σε ένα comment που -κλασικά- μας έκανε να γελάσουμε και βρήκε τη θέση του στην ομάδα “Screenshots που μου άλλαξαν τη ζωή”.

«Θα κατουριέται φέτος, μάλλον», σχολίασε ο Θεός κάνοντας το γεγονός πως ο Χριστός θα αναστηθεί στην ώρα του να βγάζει ένα κάποιο νόημα. Και το είχαμε ανάγκη το νόημα διάολε, σε μια χρονιά που έχει χάσει κάθε επαφή της με τη λογική.