Για δεύτερη μέρα, ένας μαθητής της Β’ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης της Θεσσαλονίκης, προσήλθε στο σχολείο χωρίς να κάνει self test με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η είσοδος στην τάξη αφού ο διευθυντής, ακολουθώντας τις οδηγίες, ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Λίγο αργότερα, ενημέρωσε την αστυνομία η οποία μάλιστα ήταν από νωρίς έξω από το σχολείο καθώς ο μαθητής αρνείται να αποχωρήσει από τον προαύλιο χώρο. Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα που ο συγκεκριμένος μαθητής ζήτησε να συμμετάσχει στο μάθημα χωρίς να έχει κάνει το απαραίτητο self test.

Σύμφωνα με το voria.gr, στο σχολείο έσπευσε ο πατέρας του παιδιού ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο διευθυντής, αυτοαποκαλέστηκε ”θεματοφύλακας του Συντάγματος” και άρχισε να το βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και τα ”προδότη’’ και ‘’ξεφτίλα”. Ο διευθυντής, Παναγιώτης Μάρκου, με τη σειρά του, κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για παρόμοιο περιστατικό όσον αφορά τα self test και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Η ”νέα Μπουμπουλίνα” ξεκίνησε έναν χορό που ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα καθώς είναι ξεκάθαρο, ότι τα τα παιδιά πληρώνουν τις ”αμαρτίες” ή καλύτερα το λάθος σκεπτικό των γονιών τους. Σε μία ηλικία που ο στιγματισμός αποκτά διπλή βαρύτητα, οι μεγάλοι χωρίς ίχνος λογικής αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών τους που σε αρκετές περιπτώσεις, δεν έχουν ακόμα αποκτήσει την απαραίτητη κριτική σκέψη. Και καλά κάνουν, παιδιά είναι.

Είναι θλιβερό επίσης ότι στήνονται κάμερες έξω από τα σχολεία με σκοπό να γεμίσουν οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές με ειδήσεις ταχείας κατανάλωσης. Η κάμερα κάνει ζουμ στον νεαρό -άσχετα αν δεν φαίνεται το πρόσωπό του- για να τονίσει το ‘’μαύρο πρόβατο’’ του σχολείου που στην τελική, είναι κάτι που θα έπρεπε να λυθεί εσωτερικά και με συζήτηση. Δεν θα παραθέσουμε το βίντεο γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος αλλά, αλήθεια, πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε σαν κοινωνία; Αφήστε τα παιδιά ήσυχα, ρε.